BRUKA I SRAMOTA CRNOGORSKE DRŽAVE: Nema komemorativne sednice za bivšeg predsednika Momira Bulatovića!

02.07.2019. 07:48
Piše:
Srbija Danas/IN4S
Momir Bulatović / Izvor: Foto:Youtube/Printscreen/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Pre dva dana, iznenada u svojoj Crnoj Gori, u Kučima, preminuo je bivši predsednik Crne Gore u dva mandata i premijer Savezne Republike Jugoslavije, Momir Bulatović.

Zvanična Crna Gora svom prvom izabranom predsedniku nije udostojila ni komemorativnu sednicu.

Danas sa početkom u 8 časova, biće održana u Srpskoj kući u Podgorici, u organizaciji onih, koji su ostali vjerni ideji, tradicionalnoj i poštenoj Crnoj Gori, koja je iznedrila Momira Bulatovića, a on bio jedan od najboljih njenih sinova.

Kao i mnogo puta do sada, opet je pala Crna Gora na ispitu ljudskosti, poštovanja, i samopoštovanja.

MOMIROVA NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA: Dve LJUDINE za kormilom RUSKE ZVERI, izraz lica SVE GOVORI (FOTO)

MOMIROVA NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA: Dve LJUDINE za kormilom RUSKE ZVERI, izraz lica SVE GOVORI (FOTO)

Vulin predvodi delegaciju Srbije na sahrani Momira Bulatovića

Vulin predvodi delegaciju Srbije na sahrani Momira Bulatovića

Oglasio se Matija Bećković o iznenadnoj smrti Momira Bulatovića

Oglasio se Matija Bećković o iznenadnoj smrti Momira Bulatovića

I uprkos često tragikomičnom pokušaju da sebe porede sa američkim vrednostima i političkim manirima, uglavnom usvajajući ono najgore koje dolazi sa te "zapadne strane", nisu se setili da primene jedan princip koji je vredan poštovanja-poštovanje institucija i uvažavanje preminulih državnika koji su stvarali istoriju Amerike i njenog naroda.

Podsetimo, šta za sve civilizovane zemlje predstavlja institut Predsednika, posebno, kako rekosmo SAD-a. Svi njihovi predsednici, pa i Ričard Nikson, prokazan u aferi "Votergejt", koji je nakon niza skandala podneo i ostavku, sahranjeni su kako dolikuje uz sve počasti koje pripadaju onom, ko je bio na čelu države.

Milo Đukanović / Izvor: Profimedia

Crna Gora, "moderna", "napredna", lider u regionu, ne sme zbog sujete jednog čoveka, nekadašnjeg najboljeg prijatelja Momira Bulatovića, ne sme da svog predsednika u dva mandata isprati na večni počinak, onako kako je zaslužio, onako kako je jedino bilo normalno i očekivano u civilizovanim državama.

I od mrtvog Momira, zaziraće šef režima, treba priznati poraz i izdaju koja je odredila sudbinu jedne male države i njenog diktatora. A režimski mediji su informaciju o njegovoj smrti, preneli tek kao obaveštenje o smrti čoveka koji je osam godina bio predsednik Crne Gore.

Ovo je još jedan tužni dokaz da Crna Gora nema nijedan element države i još jedna potvrda posrnuća, da aktuelni režim, neuvažavajući sopstvene velikane i časne oponente iskazuje još jednom nepoštovanje sopstvenog naroda koji je u jednom periodu crnogorske istorije čista srca podržavao lik i delo Momira Bulatovića.

Ali, kako je davno rečeno: Ko ne poštuje sopstvenu prošlost nema se čemu nadati u budućnosti. Sahrana bivšeg predsednika Crne Gore je danas u 15 časova u njegovom rodnom selu Raće u Kučima.

Piše:
Srbija Danas/IN4S
02.07.2019. 07:48
Pogledajte više