BRUKA i SRAMOTA! Kako je Janković državnim parama „servisirao Rodića“!?

10.06.2017. 16:25
Piše:
Srbija Danas
saša janković / Izvor: Srbija Danas
Kojim parama je Janković plaćao svoju kampanju u "Kuriru?"

Saša Janković je osnovao stranku i želi da bude lider nekakve opozicije, ali će teško ubediti srpsku javnost u dobre i iskrene namere – kad na videlo isplivavaju loše stvari iz perioda dok je bio na funkiciji zaštitinika građana sa otvorenom i direktnom podrškom iz inostranstva... Da li su mu ti isti „mentori“ rekli kako da radi taj posao, odnosno, da li su ga naučili na koji način da izvlači naše pare iz državne budžetske kase?

Što nije objavio da ne duguje sada?! Rodić STARIM dokumentima pokazuje da nije utajio porez

Zločinac Haradinaj BEZ IMALO SRAMA: Srbija treba da traži izvinjenje!

Saša Janković / Izvor: Foto: Tanjug/ Tanja Valić

- Sistem izvlačenja državnog novca, odnosno novca građana Republike Srbije, iz javnog sektora na privatne račune, odavno je u Srbiji prošao sito i rešeto i usavršio se do najsitnijih detalja - tvrdi izvor Embarga iz Jankovićevog sadašnjeg okruženja.

- Novac se ispumpava na razne načine, prebacivanjem u of šor zone, privatne firme, itd. Jedan od takvih slučajeva je onaj u kome učestvuje Saša Janković, dojučerašnji ombudsman. Zajedno sa njim učestvovao je i Aleksandar Rodić, vlasnik „Adria medija grupe“ u čijem vlasništvu se nalazi dnevni list „Kurir“. Rodić je naprasno dobio želju da postane političar, te će svoje političke umeće najverovatnije ponuditi Saši Jankoviću, kome je inače dotirao, bar ono zvanično, 100.000 dinara za kampanju, piše embargo.rs.

O čemu se zapravo radi?

- Bez ikakvog povoda, dolaskom Budimira Delića, nekadašnjeg načelnika šeste uprave u BIA, na mesto šefa protokola u Kabinetu zaštitnika građana, koji je inače po odlasku u penziju bio glavna veza Saše Jankovića sa pojedinim ljudima u BIA, doneta je odluka da se sva vozila koja je kabinet koristio, a bilo ih je čak trinaest, servisiraju isključivo u „Kiler auto servisu“ – otkriva detalje sagovornik portala embargo.rs.

- Zanimljivo je, da su svi automobili u Kabinetu zaštitnika građana bili registrovani na Kabinet, a ne na Upravu za zajedničke poslove. Ta odluka je šokirala zaposlene vozače, jer vozila poput „Subare forester“ ili „Škode“ logično je bilo da se uvek servisiraju u ovlašćenim servisima. Ipak, bez ikakvog razloga, naredba je stigla da se za najmanju sitnicu, čak i ako su automobili skroz ispravni, mora odlaziti u zemunski „Kiler auto servis“, gde su ponekad automobili ostajali i po pet dana na „popravkama“, a da nikakvog kvara nije prethodno bilo.

Saša Janković / Izvor: Foto: Tanjug

Janković kao zaštitinik građana nije imao pravo na ovakvu odluku, osim ako je postojalo rešenje pretpostavljenih službi?! Ali, njegovi saradnici tvrde da nije bilo takve odluke i da je to on samoinicijativno ureadio, pa su svi automobili bili i registrovani na kabinet zaštitnika građana.

– Takođe, stigla je naredba da se komplet auto-oprema, od slušalica za blutut, do ulja, brisača, tečnosti za stakla, sijalica, mora nabavljati isključivo od „Kiler auto servisa“.

Po informacijama do kojih je portal embargo.rs došao, nezvanično, te usluge, „Kiler auto servis“ je naplaćivao od dva do sedam puta više od realne cene, a Kabinet zaštitnika građana je to široko plaćao.

Posebno je pitanje na koje će verovatno nadležni organi morati da potraže odgovor da li je uopšte zaštitnik građana u svom budžetu imao stavku za plaćanje popravki i servisiranje automobila, za kupovinu dodatne auto-opreme? Po kom osnovu je izabrao „Kiler auto servis“? Da li je to bila javna nabavka malog iznosa ili je morao da ide na tender?

Aleksandar Rodić / Izvor: Foto: Tanjug

Ali, tek sada dolazimo do ključnog pitanja cele ove priče:  zašto „Kiler auto servis“?

– Vlasnik ove kuće, odnosno naslednik od vlasnika-roditelja, koja inače posluje od 1981.godine, je suprug rođene sestre Aleksandra Rodića, Natalije Rodić Cvetković, koja je inače potpredsednik kompanije „Adria media grupe“. I tako smo dobili zatvoren krug: novac koji bi Kabinet zaštitnika građana uplaćivao na račun „Kiler auto servisa“ za nepostojeće popravke i krajnje nepotrebne nabavke auto opreme, kasnije je preusmeravan za plaćanje reklamnog oglasa u „Kuriru“ ili nekom drugom izdanju „Adria medija grupe“! Tako što se ovaj seris reklamirao u njihovim izdanjima, posebno baš u „Kuriru“. Ali, ni tu nije kraj,  jer, sumnjamo, da je potom, pretpostavljamo, neka ćerka firma „Adria media grupe“ taj isti novac ili njegov deo uplaćivali na račun kampanje Saše Jankovića. Suštinski, državnim parama Janković je sebi plaćao kampanju na ovaj bestidan način - kaže sagovornik. 

Pokušali su novinari Embarga da u direktnom razgovoru sa Jankovićem dobiju odgovore na neka veoma bitna pitanja ovog slučaja – ali je on, čim je čuo o čemu je reč – spustio slušalicu i više nije odgovarao na naše pozive i poruke. 

Pogledajte fotografije: 

Račun iz servisa gde su automobili servisirani

Račun / Izvor: Foto: embargo.rs

Faksimili saobraćajnih dozvola

Faksimil / Izvor: Foto: embargo.rs

Faksimil / Izvor: Foto: embargo.rs

Faksimil / Izvor: foto:embargo.rs

Faksimil / Izvor: foto: embargo.rs
Piše:
Srbija Danas
10.06.2017. 16:25
Pogledajte više