CEAS Jelene Milić sproveo istraživanje: SRBI NEĆE U NATO!

23.12.2018. 23:51
Piše:
Srbija Danas/ Politika
Jelena Milić / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Cirilica TV HAPPY
Najnovija istraživanja Centra za evroatlanske studije (CEAS) pokazuju da 11 odsto ljudi u Srbiji podržava ulazak u NATO, 68 odsto ispitanika se tome protivi, a 21 odsto njih je neodlučno, kaže direktor CEAS Jelena Milić.

Milićeva je, povodom poruke upućene sa skupa u organizaciji Instituta za evropske studije i Fondacije "Hans Zajdel" da se EU jedno vreme neće baviti proširenjem, a da je realnije očekivati širenje NATO-a, napomenula da je za "dublju saradnju Srbije i NATO-a preduslov formalizacija odnosa Beograda i Prištine". 

I ove nedelje BRUKA opozicionara u "Kontraviziji"! Za prljave milione KRIVE VUČIĆA, a ne znaju ko stvarno PRIMA strane "DONACIJE" (VIDEO)

Ona je ukazala da se većina ispitanika, kao što je očekivano, protivi ulasku u NATO zbog bombardovanja i odnosa prema KiM. 

Istovremeno je podsetila da Priština nije članica Partnerstva za mir i ocenila da je njen ulazak u NATO "jako, jako daleko". 

- Bez obzira na to što su dobili podršku SAD za transformaciju bezbednosnih snaga, Priština nema podršku NATO-a. To je zvaničan stav svih 29 zemalja članica, a ovim potezom oni su ugrozili svoju evroatlansku budućnost. NATO je politička, bezbednosna i odbrambena asocijacija u kojoj sve članice ravnopravno odlučuju - rekla je Jelena Milić. 

Ona smatra i da je "licemerno pričati da će ulazak u NATO doneti stabilnost tržišta, strane investicije, da se mora okrenuti budućnosti i zaboraviti na prošlost", jer se "pitanje NATO ne može razvojiti od pitanja bombardovanja Srbije 1999". 

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR

 

Piše:
Srbija Danas/ Politika
23.12.2018. 23:51
Pogledajte više