Cecin duhovnik će voditi Hram Svetog Save: Evo zašto je stavljen na čelo te svetinje

12.08.2017. 07:28
Piše:
Srbija Danas/Alo!
Hram noću u Beogradu / Izvor: Profimedia
Cecin duhovnik doveden da konačno zavede red u Hramu Svetog Save!

Za sarešinu najvećeg srpskog pravoslavnog hrana, koji je i najveći pravoslavni hram na Balkanu i jedan od najlepših na svetu, patrijarh srpski Irinej je pre nekoliko dana postavio arhimandrita Stefana Šarića iz manastira Rajinovac, koji je široj javnosti poznat po tome što je duhovnik naše folk zvezde Cece Ražnatović.

U ovog sveštenika, koji svake godine ide na slavu kod folk prevačice i koji je ispoveda, patrijarh Irinej ima beskrajno poverenje jer je u crkvenim krugovima, osim kao veliki duhovnik, poznat i po svom poštenju i po mudrosti, a upravo takav čovek je bio potreban na čelu Hrama.

hram svetog save, spoljašnjost / Izvor: Profimedia

Inače, kupolu Hrama Svetog Save, najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, krasiće veličanstveni mozaik Vaznesenija Hristovog, koji je dopremljen iz Rusije.

Na njemu još od proletos radi pet ruskih umetnika, a kraj radova poklopiće se krajem ove kalendarske godine. Mozaik sa likom Hrista Spasitelja biće površine 1.230 kvadratnih metara, prečnika 30 metara i težine 40 tona. Ceo ovaj posao vredan je četiri miliona evra.

Piše:
Srbija Danas/Alo!
12.08.2017. 07:28
Pogledajte više