ČESTITKE SRPSKOJ! 9. januar je simbol opstanka SRPSKOG naroda

09.01.2017. 12:59
Piše:
Tanjug
Banja Luka / Izvor: Foto: Twitter/deseprado2807
Zahvalnost je upućena i Rusiji kao nedvosmislenom prijatelju srpskog naroda

Predstavnici političkih stranaka i skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu čestitali su danas građanima RS 9. januar Dan Republike Srpske.

U odvojenim saopštenjima, čestitku su uputili zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, predsednik SNP Nenad Popović i Aleksandar Popović iz DS S.

DODIK PORUČUJE: Ako se ne vrate na Dejton niko nas neće zadržati u RS

Čestitajući Dan RS predsedniku Miloradu Dodiku i građanima, Linta je istakao da je reč o jednom od najvažnijih datuma u istoriji srpskog naroda, a najvažniji za Srbe zapadno od Drine.

Republika Srpska predstavlja ostvarenje vekovnih težnji srpskog naroda u BiH za svojom slobodom i nezavisnošću, kao i veliku branu da se Srbima ne ponovi genocid koji su doživeli u NDH i etničko čišćenje koje su doživjeli u Hrvatskoj, Federaciji BiH i na Kosovu i Metohiji devedesetih godina.

Zbog toga je potrebno u svakom trenutku odavati počast poginulim srpskim vojnicima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, pripadnicima policije i žrtvama rata. Posebnu zahvalnost i poštovanje zaslužuju srpski borci koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Miodrag Linta / Izvor: Media Centar

Linta je poručio da želi da Republika Srpska u narednom periodu bude što jača, stabilnija, snažnija i što važniji faktor u regionu i šire.

Kako je saopštila SNP, predsednik te partije, Nenad Popović, prisustvovaće danas u Banjaluci obeležavanju 25. godišnjice osnivanja Republike Srpske.

U čestitki koju je uputio Dodiku i svim građanima Srpske povodom Dana republike i krsne slave, Sveti Stefan, Popović je istakao da 9. januar "predstavlja jedan od najvećih praznika srpskog naroda, simbol njegovog opstanka".

On je naglasio da su "zahvaljujući rukovodstvu Republike Srpske, sa predsednikom Dodikom na čelu, kao i nedvosmislenoj podršci najvećeg prijatelja srpskog naroda, Rusije, građani Srpske na istorijskom referendumu potvrdili da slaveći 9. januar žele da žive u slobodi i miru, slozi i zajedništvu sa pripadnicima ostalih nacionalnosti u RS i da zaštite njenu samostalnost na osnovama Dejtonskog sporazuma".

Popović / Izvor: Foto: Tanjug/Sava Radovanović

UVEK STE SE PITALI KO JE I KAKO DAO IME REPUBLICI SRPSKOJ? Evo odgovora

Popović, kandidat DS S za predsednika Srbije, podsetio je da RS obeležava 25 godina od postojanja.

„Na današnji dan su oni koji su bolji od nas, oni koji su znali da je "Bog slobodu dao za čoveka" proglasili Republiku srpskog naroda Bosne i Hercegovine, Državu Srba zapadno od Drine“, kaže Popović, a saopštava DS S.

Piše:
Tanjug
09.01.2017. 12:59
Pogledajte više