CRNO NA BELO: Pogledajte kako je Obradović govorio o EPS Distribuciji iako to nije smeo jer je u toku bio postupak (VIDEO)

08.07.2018. 11:17
Piše:
Srbija Danas
Miloje Obradović / Izvor: Foto: YoutubePrintscreen/Prva TV
Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije (KZK) Miloje Obradović govorio je javno na televiziji Prva o slučaju EPS Distribucije 17. aprila 2018. godine, iako je u tom trenutku KZK radila na ponovnom postupku o tom preduzeću

Miloje Obradović, iako nije javno smeo da iznosi činjenice o postupku o EPS Distribuciji on je to uradio. Pritom, u emisiji u kojoj je gostovao insistirao je, usred ponovnog postupka, da je Komisija na čijem je čelu dokazala da je EPS Distribucija dominantna na tržištu, bez obzira na to što su Vrhovni kasacioni i Upravni sud poništili u potpunosti rešenje koje je donela KZK.

Dakle, Miloje Obradović tim gostovanjem prejudicirao je odluke Komisije za zaštitu konkurencije. On EPS Distribuciju nije pomenuo samo kao primer zloupotrebe dominantnosti na tržištuniti u kontekstu rešenja koje je Savet Komisije doneo u decembru 2016. godine.

Na internetu postoji i gostovanje Miloja Obradovića koje građani Srbije mogu poslušati na priloženom video snimku gde se od reči do reči čuje šta i na koji način je Miloje govorio o EPS Distribuciji na televiziji dok je u toku bio ponovno postupak KZK protiv tog državnog preduzeća:

 

Piše:
Srbija Danas
08.07.2018. 11:17
Pogledajte više