Crnogorski biznismen gradi na divlje 10.000 kvadrata, a na gradilištu svakog trenutka može neko da pogine

20.07.2018. 15:23
Piše:
Srbija Danas
Dobrosav Bojović / Izvor: Foto: Srbija Danas/YoutubePrintscreen-GradjevinarstvoRS
Dobrosav Bojović, novi vlasnik Energoprojekta koji je inače poreklom iz Crne Gore ne haje što nema dozvolu za gradnju, niti što zbog njegove nadogradnje neko može da pogine jer gradilište nije obezbeđeno

Preduzeće "Napred" čiji je vlasnik Bojović na uglu ulica Bulevar Mihajla Pupina i Antifašističke borbe nadograđuje na divlje 10.000 kvadrata. Pored toga što gradi na divlje gradilište nije obezbeđeno pa predstavlja opasnost da svakog trenutka slučajni prolaznici mogu na nastradaju prolazeći tuda.

Bojović za gradnju od 10.000 metara kvadratnih koje nelegalno nadograđuje na postojećem objektu, nije platio ni takse. Očigledno ni zakoni, ni propisi države Srbije ne mogu da spreče Bojovića da nelegalno gradi, a dokaz tome je napredak koji je vidljiv na gradilištu.

Naime, kada smo objavili prvi tekst što je bilo pre tačno 20 dana, Bojović je tek počeo nadogradnju, ali je za kratak period uspeo da završi ceo prvi i drugi sprat nadogradnje i počeo treći.

Očigledno se Bojoviću žuri da završi sve nelegalne radove koje je planirao, što se može i videti na priloženoj galeriji:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 Podsetimo, firma "Napred", na čijem se čelu nalazi Dobrosav Bojović, novi vlasnik Energoprojekta, dobila je 2016. građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i nadogradnju postojećeg objekta i trebalo je da rekonstruiše i nadogradi suteren zgrade, prizemlje i tri sprata.

Gradska inspekcija 2017. zatvara to gradilište zbog toga što je investitor, odnosno firma "Napred", odstupila od projekta i građevinske dozvole kojom su imali mogućnost da rekonstruišu i dograde 5.452 m2. Dakle, kada je inspekcija izašla na teren, ustanovili su da se ne radi u skladu sa projektom na osnovu kojeg je dobijena građevinska dozvola. Inspektor im je dao rok od 30 dana da podnesu zahtev za izmenu građevinske dozvole i obustavio im je radove dok to ne urade.

Kako to nisu uradili, inspekcija im je naložila da konstrukciju koju su napravili sruše. To nam je potvrdila inspektor Grada Beograda Marjana Tufegdžić.

Dobrosav Bojović / Izvor: Foto: Srbija Danas/YoutubePrintscreen - GradjevinarstvoRS

- U postupku inspekcijskog nadzora građevinski inspektor je konstatovao da je investitor radova odstupio od izdatog rešenja i odobrenog projekta, te je doneo rešenje kojim je naložio obustavu radova i rok od 30 dana za pribavljanje građevinske dozvole. Kako investitor nije postupio po rešenju u ostavljenom roku, građevinski inspektor je doneo novo rešenje investitoru da ukloni kompletnu vertikalnu i horizontalnu konstrukciju na nivou četvrtog sprata i zaključak o dozvoli izvršenja i predmet je prosleđen na izvršenje - rekla nam je građevinski inspektor Marjana Tufegdžić iz inspekcije Grada Beograda.

Takođe, kako je navela, "građevinski inspektor je protiv investitora i izvođača radova, zbog nepoštovanja obustave radova, podneo Trećem osnovnom javnom tužilaštvu prijavu za činjenje privrednog prestupa".

Piše:
Srbija Danas
20.07.2018. 15:23
Pogledajte više