DAČIĆ: Srbija garant DEJTONSKOG SPORAZUMA, naš najvažniji interes je očuvanje REPUBLIKE SRPSKE

02.07.2017. 18:26
Piše:
Tanjug
Ivica-Dacic / Izvor: Srbija Danas
Dačić je rekao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da je apsolutni prioritet održavanje dobrih odnosa sa BiH, kao i dobri odnosi u trouglu Hrvatska, Srbija, BiH

Najvažniji državni i nacionalni interes Srbije u ovom trenutku je opstanak i očuvanje Republike Srpske i mi ćemo tu saradnju nastaviti ne samo na političkom nivou nego i u drugim sektorima kao što je ekonomija, saobraćaj, kultura, obrazovanje i drugo, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS-a, Ivica Dačić. 

Vučić uputio pismo Si Ðinpingu: Srbija podržava politiku jedne Kine koja počiva na miru i stabilnosti

Stefanović: Ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za Srbiju

Ivica Dačić / Izvor: Profimedia

On je u izjavi za medije na Sedmom kongresu Socijalističke partije Republike Srpske, rekao da smatra da je jako važno da SPS i Socijalistička partija u Republici Srpskoj sarađuju i da iako formalno nisu jedna partija "treba naći mehanizam kako da napravimo zajedničke forme delovanja, poput saveta za saradnju dve partije ili nšto slično".

Dačić je rekao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da je apsolutni prioritet održavanje dobrih odnosa sa BiH, kao i dobri odnosi u trouglu Hrvatska, Srbija, BiH.

- Naravno, bitna je stabilnost, ali i da se u okviru BiH poštuje princip ravnopravnosti oba entiteta i sva tri naroda i samim tim i da se garantuje opstanak Republike Srpske - rekao je Dačić.

On je dodao da je prilikom potpisivanja Dejtonskog sporzuma bilo onih u Republici Srpskoj koji su mislili da to ne treba prihvatiti, ali da je ovaj sporazum danas glavna stvar za očuvanje ne samo Republike Srpske, već i čitave BiH.

 

Piše:
Tanjug
02.07.2017. 18:26
Pogledajte više