DECA SU NAŠE BLAGO: Pomozimo malenom Dušanu (2) koji se bori kao lav protiv najstrašnije maligne bolesti (VIDEO/FOTO)

16.02.2017. 08:06
Piše:
Srbija Danas
Dušan Todorović / Izvor: Foto: Telegraf
Mali Dušan preživeo je jako teške trenutke

- Krajem decembra upućen je u Beograd u Dečju klinuku u Tiršovoj. Tu mu je rađena biopsija kojom mu je potvrđen neuroblastom i odmah smo morali da krenemo sa hemoterapijom – priča utučeno otac Aleksandar.

Život se surovo poigrao sa porodicom Todorović iz sela Kušiljovo kod Svilajnca. Naime, do pre samo nekoliko meseci otac Aleksandar i majka Jovana uživali su u roditeljstvu i odrastanju svog dvogodišnjeg mališana, a onda su od lekara saznali strašnu vest: da Dušanove česte prehlade, slabost i jako nizak nivo hemoglobina u krvi nisu posledica virusnih infekcija i slabijeg apetita, već najstrašnije maligne bolesti kod dece – neuroblastom.

Dušan Todorović / Izvor: Foto: Telegraf

Podmukla bolest se kod njihovog sinčića pojavila u veoma agresivnom obliku.

– Hemoglobin je bio toliko loš da je to bila prava katastrofa, malo je trebalo da prima transfuziju. Maligna bolest, nažalost, nije otkrivena tada, prošle godine u oktobru, već nakon mesec i po dana, pa je Dušan hitno prebačen u ćuprijsku bolnicu. Krajem decembra upućen je u Beograd u Dečju klinuku u Tiršovoj. Tu mu je rađena biopsija kojom mu je potvrđen neuroblastom i odmah smo morali da krenemo sa hemoterapijom – priča utučeno otac Aleksandar.

Mali Dušan preživeo je jako teške trenutke.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Desetak dana zbog terapije koju je teško podnosio bilo mu je toliko loše da praktično nije ni jeo. Svi se sad nalaze u Roditeljskoj kući, a otac i majka mu posvećuju svaki sekund kako bi mu pomogli da se nosi sa tumorom koji je metastazirao.

Otac kaže da je rađen skener, da je stanje sad nešto bolje na plućima i na srčanoj aorti, ali da tek predstoji dugotrajna iscrpljujuća borba za mališanov život.

ZASTRAŠUJUĆI PODACI: Srbija prva u Evropi po broju dece obolele od raka!

Za Dušanovo lečenje i boravak roditelja u Beogradu svakodnevno su potrebna velika sredstva, koja roditelji nemaju, a pored toga, oni su već kontaktirali više klinika u inostranstvu koje su specijalizovane za neuroblastom.

Za dvogodišnjeg Dušana pomoć se može uplatiti na dinarski i devizni račun Komercijalne banke na ime dečakovog oca Aleksandra Todorovića, čiji broj telefona je 064/0758791.

Broj dinarskog računa: 205-9011006929626- 09.

Broj deviznog računa: RS35205903102323391180.

 

Piše:
Srbija Danas
16.02.2017. 08:06
Pogledajte više