Diković položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

23.04.2017. 13:42
Piše:
Tanjug
Avala / Izvor: Profimedia
"S ponosom se sećamo hrabrih ustanika koji su 1815. godine trasirali slobodarski put srpskog naroda i proslavili njegove slobodarske tradicije"

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka i načelnika Uprave za logistiku, brigadnog generala Željka Ninkovića, položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

POČETAK UZ "MARŠ NA DRINU": Održani promenadni defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske (FOTO)

OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE: Veliki broj zvanica na proslavi na Topčideru (FOTO)

Ljubiša Diković / Izvor: Profimedia

- S ponosom se sećamo hrabrih ustanika koji su 1815. godine trasirali slobodarski put srpskog naroda i proslavili njegove slobodarske tradicije. S posebnim poštovanjem prema oslobodiocima u Drugom srpskom ustanku, pripadnici Vojske Srbije obeležavaju svoj dan, ponosni na dela predaka. Za modernu srpsku državu i snažnu Vojsku Srbije", upisao je general Diković u Spomen-knjigu.

ODVEDEN JE U LOGOR KAD JE IMAO SAMO OSAM: Gledao sam kao nam tuku majku, stavljali su nam nož pod vrat

Vojska Srbije praznuje 23. april u znak sećanja na dan kada je, na Cveti 1815. godine, doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države i vojske.

Piše:
Tanjug
23.04.2017. 13:42
Pogledajte više