"Do kraja oktobra biće konstituisana Skupština grada Šapca": Glišić o formiranju vlasti nakon izbora

09.10.2020. 15:06
Piše:
Tanjug
Darko / Izvor: Foto: YoutubePrintscreen/Novo jutro
SNS će danas ili najkasnije sutra proglasiti rezultate ponovljenih izbora u Šapcu

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je danas da će izborni proces u Šapcu biti okončan ovog meseca i da će do kraja oktobra biti konstituisana Skupština grada.

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

TUŽNA SAGA SA SREĆNIM EPILOGOM U ŠAPCU: Priča oko izbora dobila je kraj kakav je narod želeo

TUŽNA SAGA SA SREĆNIM EPILOGOM U ŠAPCU: Priča oko izbora dobila je kraj kakav je narod želeo

Varhelji stigao u Beograd: Komesara za proširenje EU dočekala ministarka Jadranka Joksimović

Varhelji stigao u Beograd: Komesara za proširenje EU dočekala ministarka Jadranka Joksimović

Glišić je rekao da će SNS danas ili najkasnije sutra proglasiti rezultate ponovljenih izbora u Šapcu, te da bi u toku sledeće nedelje mogla da se zakaže sednica gradske skupštine.

Govoreći o lokalnim izborima u Šapcu, koji nisu okončani ni posle trećeg kruga ponovljenog glasanja, Glišić je kazao da izbori mogu biti ponovljeni i četvri put, a da SNS svaki put sve ubedljivije pobeđuje dosadašnjeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića.

- Neki ljudi su spremni da urade sve i idu u takvo beščašće, kao što ide Nebojša Zelenović, samo da bi još jedan dan ostali na vlasti - rekao je Glišić. 

On je kazao da je Zelenović prisilio deo svojih članova Gradske izborne komisije (GIK) da podnesu ostavke ne bi li, kako kaže, dodatno zakomplikovali situaciju i još jednom blokirali izborni proces.

- Međutim, njihovi predstavnici počeli su polako da povlače ostavke, tako da sada radi 12 od ukupno 21 člana GIK-a. Verovatno će još nekoliko članova povući ostavke, oni će privesti kraju izborni proces, tu nema nikave dileme - rekao je Glišić.

On je naveo da se Zelenović i njegovi saradnici mesecima ''iživljavaju'' nad građanima Šapca i da ih drže u potpunoj blokadi jer se, kako kaže, dosadašnji gradonačelnik ''igra politike, a nije mogao da pobedi ni u svojoj ulici.

Glišić je kazao da je lista Zelenovića u Šapcu osvojila 12.500 glasova manje od SNS, odnosno 15 mandata manje, a da je od oko 60.000 ukupnih glasova, SNS osvojila više od 30.000 glasova.

Kako je rekao, na ponovljenom glasanju na pet biračkih mesta u septembru naprednjaci su osvojili 48,5 odsto, a na poslednjem glasanju 61,8 odsto, dok je Zelenovićeva lista sa 29,7 odsto osvojenih glasova pala na 19 odsto.

Glišić je kazao da je vlast u Šapcu 25 godina koristila resurse tog grada i novac Šapčana ''za svoje avanture''.

Dodao je da je Zelenović radio ono što mu nije bio posao, da je išao po Srbiji i maltretirao građane, upadao u policijsku stanicu u Lučanima, na gradilišta u Beogradu, Skupštinu grada Beograda, RTS...

- Šapčani su rekli da ne žele takvog gradonačelnika, već nekog ko se bavi Šapcom i građanima, a ne da njihov novac koristi da ide po Srbiji i maltretira ljude. To su mu rekli na izborima i to četiri puta - kazao je Glišić.

Piše:
Tanjug
09.10.2020. 15:06
Pogledajte više