"Doći će vreme kada će sve izaći na videlo": Reakcija na malverzacije Grada Šapca sa prostorijama JKP "Stari grad"

14.12.2018. 10:11
Piše:
Srbija Danas
Nebojša Zelenović / Izvor: Foto: Tanjug/Dimitrije Goll/ Vikipedia
Uprava Grada Šapca na čijem se čelu nalazi gradonačelnik Nebojša Zelenović, ostavio je JKP "Stari grad" bez prostorija u kojima se preduzeće nalazilo i poslao ih u podstanare

Na ovu aferu reagovao je poslanik Srbislav Filipović, rekavši da ga ne čudi što nismo dobili odgovore od "Zelenovića i njegovih saučesnika u pljački".

Na kiriju za godinu dali 2,16 miliona: Ovako je uprava Grada Šapca državno preduzeće JKP "Stari grad" poslala u podstanare

- Dok vode Šabac sigurno neće odgovoriti na temu ove pljačke, ali ni ostalih. Siguran sam da dolazi vreme kada će sve izaći na videlo i kada će sudske presude pokazati na delu kako se u njihovo vreme vladalo i kako bi Đilasov savez vladao Srbijom, ako bi, ne daj Bože, dobio priliku da zasedne na grbaču građana Srbije - rekao je Filipović.

Kako kaže, zanimljivo je i to da gde god su vladali "žuti tajkuni" najviše problema se pojavljuje oko poslovnog prostora.

Srbislav Filipović / Izvor: Foto: Printscreen

- To im je omiljeno javno preduzeće. Na svu sreću, više nemaju priliku da to rade po celoj Srbiji, jer dok su ispumpavali novac iz naših opština i gradova, trpeli su građani Srbije. Niti su ih brinule škole, obdaništa, bolnice ili bilo šta vezano za svakodnevni život običnih ljudi. Njih jedino zanima novac običnog naroda, da pokradu sto više, a onda drže lekcije o moralu i poštenju sa mondenskih destinacija - jasan je Filipović i dodaje da je "najbolji lek za takav ološ izbori, na kojima će onda građani reći svoje" kako kaže, uveren je da će ih poslati ih na političko smetlište.

REAKCIJE NA MALVERZACIJE SA 72 DRŽAVNA STANA U ŠAPCU: U pitanju je krupna zloupotreba u radu gradske uprave

Podsetimo, Grad Šabac odlučio je da privatnoj kompaniji, koja je u tom mestu tražila lokaciju na dobrom mestu, ponudi prostorije u kojima je bilo smešteno Javno komunalno preduzeće "Stari grad". Mesto je prodato, a plan je bio da se nađe novo mesto gde će se sagraditi nove prostorije za komunalno preduzeće. Tu obavezu je Grad Šabac preuzeo na sebe, ali uprava grada Šapca nikada nije sagradila prostorije za JKP "Stari grad".

Pokušali smo da od uprave grada Šapca i gradonačelnika opštine Nebojše Zelenovića dobijemo odgovor na pitanja za koliko su prostorije JKP “Stari grad” prodati, zašto nisu obezbeđene nove prostorije, kao i to koliko JKP “Stari grad” plaća zakup, ali odgovor do objavljivanja teksta nismo dobili. Pitanja smo uputili i JKP “Stari grad”, ali takođe nismo dobili odgovor.

Piše:
Srbija Danas
14.12.2018. 10:11
Pogledajte više