Dodik potvrdio: Stigla pomoć - Srbija prebacila 5,5 miliona evra Republici Srpskoj

27.09.2017. 10:49
Piše:
Srbija Danas/Agencije
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Obezbeđena sredstva

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da je Vlada Srbije prebacila na račun Vlade RS 5,5 miliona evra.

Svečano otvaranje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ - Dodik: Ne odričem se sna da RS i Srbija budu jedno

Vučić i Dodik DOGOVORILI: Timovi Srbije i Republike Srpske počinju da rade na Deklaraciji

Tim novcem će se finansirati projekti u nekim opštinama RS, kao i u opštinama Federacije BiH s većinski srpskim stanovništvom.

Najavljeno je da će se od novca koji je dala Vlada Srbije, graditi lokalni putevi, obnavljati škole, vrtići, mostovi, sportske dvorane, kao i da će se rekonstruisati trgovi. 

Dodik je rekao da projekti koji budu finansirani tim novcem, moraju da budu završeni u celosti, dodavši da će opštine morati da iz drugih izvora nađu sredstva, ako za neki od kandidovanih projekata bude nedostajalo novca. 

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Neće se kretati u projekte dok se ne obezbede sredstva, jer ne želimo da taj novac upotrebimo u neke nezavršene objekte ili slično - kazao je predsednik RS posle sastanka s načelnicima opština koje će učestvovati u projektu koji finansira Vlada Srbije. 

Sastanku je prisustvovala i premijerka RS Željka Cvijanović. 

Načelnici su obavešteni o proceduri koje je neophodna da bi njihove opštine dobile novac za projekte. - One opštine i gradovi koji već imaju projekte, treba da potpišu sporazume i krenu u tendersku procedure - rekao je Dodik. 

Milion evra pripašće opštinama u Federaciji BiH, sa većinskim srpskim stanovništvom- Drvaru, Glamoču, Grahovu i Bosanskom Petrovcu. Za Drvar je 350 hiljada evra, za Grahovo i Glamoč po 200 hiljada, za Bosanski Petrovac 100 hiljada i Bosansku Krupu 50 hiljada evra. 

milorad-dodik / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pomoć opštinama u RS i Federaciji BiH od 5,5 miliona evra obećao početkom septembra posle sastanka u Beogradu s Dodikom i premijerkama Srbije i RS Anom Brnabić i Željkom Cvijanović.

 

Piše:
Srbija Danas/Agencije
27.09.2017. 10:49
Pogledajte više