Dodik reagovao na Inckov izveštaj Savetu bezbednosti UN: On je veliki lažov

08.11.2017. 20:29
Piše:
Tanjug
Milorad Dodik / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
"Očito kupuje vreme i dobru platu od 24.000 evra"

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je danas visokog predstavnika za BiH Valentina Incka "velikim lažovom" i odbacio kao netačne njegove navode u najnovijem izveštaju Savetu bezbenosti UN da je Dodik, nakon što su mu SAD uvele sankcije, smanjio učestalost poziva na nezavisnost RS i raspad BiH.

Tačno u ponoć počinje rat u Makedoniji?! Pravi cilj albanskih terorista biće Srbija

Ko će koga, ako ne svoj svoga: Kolinda POPLJUVALA Hrvate

- Valentin Incko je veliki lažov, što je pokazao i poslednjim izveštajem u UN - rekao je Dodik.

Incko je, tvrdi Dodik, u svom izveštaju Savetu bezbednosti UN "nastavio da laže o Srpskoj, a nije se ni osvrnuo na Federaciju BiH, ni na nivo BiH gde vlast ne funkcioniše, gde se ne sprovodi Reformska agenda".

Milorad Dodik / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Dodik je naveo da su institucije Srpske dostavile svoj izveštaj, te da je ruski predstavnik koristio te materijale da bi obavestio Savet bezbednosti o stvarnom stanju.

- Incko je nastavio da laže o Srpskoj. Sve što je rekao o Srpskoj je slagao. Očito kupuje vreme i dobru platu od 24.000 evra - rekao je Dodik novinarima u Nevesinju.

Dodik smatra da Incko treba da ide iz BiH ocenjujući da je njegova reč beznačajna.

Stoltenberg DEMANTUJE: Nema planova za NATO baze u Crnoj Gori

- Pre nas je bolelo to što je govorio, a sada nas nasmejava - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, iznošenje neistina o Republici Srpskoj govori o nastavku satanizacije Srpske, njenog naroda i rukovodstva.

Dodik je ocenio da je Incko bezočno napao srpski narod iako to želi da kamuflira.

Valentin Incko / Izvor: Profimedia

- On je čovek loših namera. On je srpski narod uporedio sa fašistima i gotovo svi ljudi iz Srpske odbacili su kontakt s njim dok se ne izvini - rekao je Dodik.

U izveštaju pred Savetom bezbednosti UN, Incko je juče istakao napredak BiH u protekle dve decenije, ali istovremeno je govorio o "izazovima" koji su ostali u primeni Dejtonskog sporazuma.

Oglasio se Todorić nakon oslobađanja: U Hrvatskoj su mi ugrožena ljudska prava i pravna sigurnost

Među njima, Incko je pomenuo teškoće u sprovođenju političkih reformi, kao i "aktivnosti i izjave predstavnika Republike Srpske", koje, prema njegovim rečima, "dovode u pitanje budućnost zemlje i osporavaju autoritet državnih struktura".

Incko je naveo da su Dodik i ostali članovi SNSD-a umanjili frekventnost poziva na odvajanje Republike Srpske i raspad BiH nakon što su, kako je rekao, SAD u januaru uvele zabranu putovanja i finansijske sankcije Dodiku.

 

Piše:
Tanjug
08.11.2017. 20:29
Pogledajte više