Đorđević i Skat o podizanju spomenika američkom predsedniku Vudrou Vilsonu

20.04.2018. 19:13
Piše:
Srbija Danas
Đorđević i Skat / Izvor: Foto:Ministarstvo Republike Srbije
Inicijativu pokrenuo prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skotom povodom  inicijative koju je pokrenuo prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u vezi sa podizanjem spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu. 

- Želimo da čoveku koji je je tokom Prvog svetskog rata snažno podržavao Srbiju i čijom zaslugom se pre 100 godina srpska zastava zavijorila na Beloj kući odamo priznanje i zahvalnost podizanjem spomenika u Beogradu. Za ovu zamisao obezbeđena su finansijska sredstva i dobijena je saglasnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića - rekao je ministar. 

Đorđević je ambasadora Skota obavestio i da je donet Pravilnik o postupanju sa maloletnim migratnima koji se nalaze u Srbiji i kojim se povećava kontrola i briga o njima prilikom ulaska, boravka i izlaska iz naše zemlje. 

Đurić u Kosovskoj Mitrovici: Priština samo što nije uzela Briselski sporazum i njime... DA NE KAŽEM ŠTA!

- Cilj nam je da  deca migranti  u Srbiji nastave da imaju sve uslove za normalan život i nesmetano obrazovanje - istakao je resorni ministar uz napomenu da će sa maloletnim migrantima u svakodnevnom kontaktu biti  kompletan tim stručnih lica  u institucijama koja su prilagođene za njihov smeštaj.

Ambasador Skat zahvalio je na odgovornom pristupu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prema ideji o očuvanju sećanja na prijateljske odnose koje su Sjedinjene Američke Države i Republika Srbija u periodu vladavine Vudroa Vilosona i ocenio da je taj korak značajan u pokazivanju prijateljstva koje su države imale u istoriji.

Dačić u Lisabonu: Važni odnosi sa Portugalijom

Takođe, pohvalio je pristup Srbije u kontinuiranoj brizi o migrantskoj populaciji, imajući u vidu da se Srbija pokazala kao pouzdan partner i da i dalje predstavanja najbolji primer za rešavanje migratnornih pitanja i socijalne inkluzije.

Piše:
Srbija Danas
20.04.2018. 19:13
Pogledajte više