ĐURIĆ: Članovi Mustafinog Pokreta socijalista Čea Gevaru zamenili Enverom Hodžom!

22.12.2016. 13:54
Piše:
SrbijaDanas
Marko Đurić / Izvor: Profimedia
Potez poslanika Pokreta socijalista lojalnih Isi Mustafi, kojim se razbija jedinstvo srpskih predstavnika na KiM i nastoji narušiti državna politika zaštite Trepče nema podršku zvaničnog Beograda i Vlade Srbije

„Vlada Srbije je podržala reakciju Srpske liste na pokušaj otimanja Trepče i zadovoljna je zbog činjenice da većina poslanika legitimne poslaničke grupe Srpske liste ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu parlamenta u Prištini, jer razlozi za početak srpskog političkog bojkota nisu otklonjeni, već su, naprotiv, eskalirali", naglasio je on u saopštenju.

Srpska lista, kako je podsetio, zamrzla je učešće u privremenim institucijama samouprave u Prištini kako bi jasno stavila do znanja da se ne mogu tolerisati napadi na elementarne pretpostavke opstanka našeg naroda na Kosova i Metogije, i to nije učinila iz obesti niti svojom voljom, jer drugi su je doveli u situaciju u kojoj nije imala izbor.

ĐURIĆ O ZAKLJUČAVANJU HRAMA: Hoće da izbrišu sve tragove Srba u Prištini!

Povratak srpskih predstavnika u privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji imao bi smisla samo u slučaju da albanske stranke u tamošnjoj vladajućoj koaliciji iz korena promene odnos prema Srbima i njihovim pravima, smatra Đurić.

Priština / Izvor: Profimedia

Dodaje da zato svako ko prekine ovaj iznuđeni politički protest Srba na jeste nedvosmislemo kriv za prodaju srpskih nacionalnih interesa.

„Neka se oni koji su se odlučili na takav potez zapitaju kako će pogledati svojim sunarodnicima u oči, rudarima Trepče i članovima njihovih porodica", poručio je on.

Taj deo poslanika je "lojalan Isi Mustafi", razbija jedinstvo srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji i nastoji narušiti državnu politiku zaštite Trepče i drugih ekonomskih, političkih, kulturinih, istorijskih i duhovnih dobara srpskog naroda u pokrajini.

KANCELARIJA ZA KIM: Najoštrije osuđujemo napad na dvojicu srpskih mladića!

Đurić je kazao da ne može mnogo da zameri svim onim ljudima koji funkcionere Pokreta socijalista sa Kosova i Metohije ovih dana nazivaju izdajnicima.

„Jasno je da su članovi Mustafinog Pokreta socijalista Čea Gevaru zamenili Enverom Hodžom za šaku albanskog novca“, podvukao je on.

Piše:
SrbijaDanas
22.12.2016. 13:54
Pogledajte više