Đurić odbrusio Jeremiću: Lažni rodoljupci "najzaslužniji" za RAZBIJANJE DRŽAVE

09.08.2018. 17:36
Piše:
Tanjug
vuk-jeremic / Izvor: Profimedia
Potpredsednik SNS reagovao na optužbe opozicije

Na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je za razgraničenje sa Albancima gotovo odmah stiglo je reagovanje "s desna", Vuka Jeremića i DSS, s optužbom da pristaje na otuđenje dela teritorije, a potpredsednik SNS Marko Ðurić "podsetio" ih je da su upravo oni, svako na svoj način, "najzaslužniji" za razbijanje države i kosovsku nezavisnost.

Jeremić je, naime, na Tviteru napisao da razgraničenje podrazumeva formalni pristanak Srbije na trajno otuđenje dela svoje teritorije.

Tvit, Vuk Jeremić / Izvor: Foto: Twitter Printscreen/Vuk Jeremić

Ðurić mu je na to poručio da je on poslednji čovek koji treba da uzima u usta Kosovo i Metohiju jer je, kaže, upravo Jeremić, svojim besmislenim potezima, najpre pred Međunarodnim sudom pravde, zatim dovođenjem Tačija na sednicu Saveta Bezbednosti UN mesec dana pre samoproglašenja nezavisnosti Kosova, kao i bezbroj drugih štetnih poteza po državu - dao nemerljiv doprinos secesionističkom pokretu.

Time se, dodaje Ðurić, svrstao na čelo najzaslužnijih za jednostrano otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije.

- Čovek sa takvim bilansom nema moralno pravo da se izdaje za rodoljuba i borca za državne interese. Nema u Beogradu, ali ima ogromno u Prištini - naveo je Ðurić u izjavi za Tanjug.

Kad je reč o DSS-u, Ðurić ocenjuje da je vrhunac licimerja da ta stranka danas optužuje bilo koga da se zalaže za raspad zemlje, jer je upravo ona svojim (ne)činjenjem dala najveći i najkonkretniji doprinos razbijanju države.

- Dok je DSS bio na vlasti, radili su isključivo protiv interesa sopstvenog naroda. Bilans njihove vladavine je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i izlazak Crne Gore iz državne zajednice. Šteta koju je DSS naneo Srbiji i srpskom narodu, nažalost, ima dalekosežne i teško popravljive posledice - naveo je Ðurić.

Stefan i Dijana / Izvor: Foto: Instagram Printscreen/dijanaslife

 

Piše:
Tanjug
09.08.2018. 17:36
Pogledajte više