Đurić poručio DSS-u: Šetate, a za vreme vaše vlasti je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova

09.06.2018. 17:13
Piše:
Srbija Danas
Marko Đurić / Izvor: Tanjug/​Tanja Valić
Apsurd

Najnovi performans Demokratske stranke Srbije još jednom potvrđuje koliko je malo ozbiljnosti, državotvorne svesti i odgovornosti u onome što se danas naziva srpskom opozicijom, rekao je potpredsednik glavnog odbora SNS Marko Đurić.

- Apsurd je da na Ustav i nacionalne interese predsednika Srbije podsećaju oni za vreme čije vlasti je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i raskinuta organska veza Srbije i Crne Gore. 

Jedini interes svih lidera opozicije u Srbiji je da se domognu vlasti iz lukrativnih razloga kako bi mogli da u saradnji sa tajkunima nastave da čerupaju našu državu, ali tek nakon što učine sve kako bi Srbija bila do nogu potučena u nastojanju da na pravedan način reši pitanje Kosova i Metohije. 

kosovo / Izvor: Srbija Danas

Niko od njih vlast ne želi da bi se uhvatio u koštac sa najizazovnijim političkim problemom u novijoj srpskoj istoriji - oni žele da se vlasti dočepaju likujući zbog Vučićevog poraza koji sanjaju, i zato čine sve da Srbija bude poražena u trenutku kada bi svaki odgovorni pojedinac trebalo da učini sve u svojoj moći kako bi pomogao svojoj zemlji. 

Štetočine koje su ukinule slavni Prištinski korpus, doživele krah pred Međunarodnim sudom pravde, dijalog o Kosovu i Metohiji izmestili iz UN u EU i koje su potpisale niz katastrofalnih dogovora sa Prištinom žele da nastave svoj štetočinski pohod, ali razni Jeremići, Đilasi, Jankovići i Obradovići srećom danas nemaju ni sposobnosti, ni snage da učine išta više od  povremenih blokada saobraćaja i vandalizovanja fontana po Beogradu. 

Činjenica da nacionalno odgovornu politiku predsednika Vučića napadaju svi predstavnici opozicije, kako oni koji se deklarativno zalažu za prekid svakog dijaloga sa Prištinom, tako i oni koji bi sutra omogućili samoproglašenom Kosovu članstvo u UN, svedoči da sve njih ne ujedinjuje ljubav prema Kosovu i Metohiji već isključivo mržnja prema Aleksandru Vučiću.

Građani, međutim, nepogrešivo umeju da naprave razliku između državnika i političkih oportunista, što našoj državi daje nekakvu šansu da zaštiti svoj suverenitet i srpski narod na Kosovu i Metohiji, rekao je Đurić.

Piše:
Srbija Danas
09.06.2018. 17:13
Pogledajte više