Evo o čemu je šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom

19.09.2017. 01:19
Piše:
Tanjug
Ivica Dačić / Izvor: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Razni skupovi su prilika za neformalne susrete i razgovore

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, povodom, kako je naveo, raznih senzacionalističkih napisa, da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je danas bio njegov susret sa Donaldom Trampom.

Dačić u Njujorku na sastanku o reformi UN-a: Susret sa Trampom i Guterešom

(UŽIVO) Vučić stigao u Njujork: Večeras učestvuje na Samitu Svetskog ekonomskog foruma

- Tako sam i ovoga puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obelezavanju 180-ogodisnjice diplomatskih odnosa u Forin ofisu, sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi "Kosova" za posmatraca u UN, a američkom predsedniku Trampu, sa kojim sam se susreo pre četiri godine, doneo sam fotokopije naslovnih strana svih naših novina kad je izabran - izjavio je večeras Dačić. Podsetio je na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da poseti Srbiju.

- Srbi su najviše navijali za njega - rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda. Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, da mu je bilo drago, da je naveo sobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Ivica Dačić sve zapanjio u Njujorku! Evo kako je na foru uhvatio Trampa (FOTO)

Ministar spoljnih poslova Srbije iskoristio je priliku da danas na sastanku o reformi UN priđe Donaldu Trampu, koji je predsedavao, i porazgovara sa njim. Beogradska štampa je tim povodom iznela različite pretpostavke.

 

Piše:
Tanjug
19.09.2017. 01:19
Pogledajte više