Evropski komesar Han se nada: Posle sporazuma razmotriti stav o nepriznavanju

17.10.2018. 08:20
Piše:
Srbija Danas/Koha
Johanes Han / Izvor: Profimedia
Evropski komesar Johanes Han izjavio je da se nada da će postizanje pravno obavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine

Evropski komesar Johanes Han izjavio je za španski "Pais" da se nada da će postizanje pravno obavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine dovesti do toga da pet država članica Evropske unije, koje nisu priznale Kosovo, razmotre svoju odluku.

- Zajednička pozicija o Balkanu unutar EU je takav da ili izvozimo stabilnost ili uvozimo nestabilnost. Iskustvo nam je pokazalo da se mir i stabilnost na Balkanu mogu postići samo kroz evropsku perspektivu - rekao je Han, a prenosi prištinska "Koha".

AKT KONGRESA: Klintonu odobrili BEZOBRAZNO VELIKU CIFRU za rušenje Miloševića i podršku DOS-u (FOTO)

On je ocenio da je pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine neophodan, čak i ključan za region. Odgovarajući na pitanje o poziciji Španije prema Kosovu, Han je istakao da je Španija doprinela stabilnosti regiona.

johanes-han,-aleksandar-vucic / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Imamo strateške sporazume s Kosovom. Moramo da pustimo Kosovo i Srbiju da dođu do sporazuma, a ako se on postigne, videćemo šta su sledeći koraci - rekao je Han, navodi se u Unmikovom dnevnom pregledu prištinske štampe.


 

Piše:
Srbija Danas/Koha
17.10.2018. 08:20
Pogledajte više