Gradonačelnik Čačka o napadu u Skupštini: Nećemo da se valjamo u Ilićevom i Obradovićevom blatu!

06.07.2017. 16:45
Piše:
Tanjug
Milun Todorović / Izvor: Foto: Tanjug/Rade Prelić
Milun Todorović ocenjuje da je napad na predsednika gradske Skupštine pokušaj dela opozicije da nasilno smeni vlast

Gradonačelnik Čačak Mulin Todorović kaže da određeni predstavnici opozicije u Čačku, pre svega lider Dveri Boško Obradović i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić žele da preuzmu vlast "na silu" u tom gradu.

Tuča odbornika u Čačku: Povređen predsednik Skupštine grada! Intervenisala Hitna pomoć!

- To tako neće ići - rekao je Todorović ističući da je Čačak grad demokratije i da se legitimitet postiže na izborima.

Kako je rekao, Čačani su u dva izborna ciklusa dali nedvosmislenu podršku Aleksandru Vučiću i SNS sa koalicionim partnerima.

Milun Todorović / Izvor: Foto: Tanjug/Rade Prelić

Neki su, kaže on, izgubili vlast posle 20 godina, pa su nervozni i frustrirani.

- Donekle ih razumem, sada bi na silu da preuzmu vlast divljačkim napadima na predsednika skupštine i sve ostale odbornike i članove Gradskog veća. Mi smo mirno i dostojanstveno podnosili taj teret i pritisak. Ne želimo da učestvujemo u sukobima da se valjamo u tom blatu Velimira Ilića i Boška Obradovića - rekao je on za Glas zapadne Srbije.

Kaže da Obradović za deset godina bavljenja politikom Čačku "nije doneo ništa - a da je narod svoju volju pokazao na izborima".

PALI ZBOG KRAĐE STRUJE: Sprečene zloupotrebe na području ED Čačak

- Oni bi želeli da promene narod koji će glasati samo za njih - rekao je Todorović, navodeći da je Obradović za godinu dana izgubio 10.000 glasova u Čačku i da je u svom rodnom gradu peti.

On je komentarisao i optužbe opozicije da se novim Poslovnikom o radu uvodi diktatura u Čačku, rekavši da se radi o nekoliko ključnih promena koje definišu i uvode standarde, a usaglašen je, kaže, i sa republičkim Poslovnikom o radu.

Ministar odbrane obišao fabrike u Lučanima i Čačku

- Niko ne želi, niti nam je na kraj pameti da zabranimo opoziciji da govori, oni su i do sada imali priliku i to su činili i to je politička borba... Oni dođu jednom u tri meseca u Čačak i nama drže moralne pridike u nekim novim, lepim odelima i pričaju nam kako narod živi teško, a mi to znamo. Jer svaki težak trenutak proživljavamo sa njima i želimo da svima bude bolje - rekao je Todorović.

Todorović ocenjuje da su najnovija dešavanja u Čačku pokušaj dela čačanske opozicije da nasiljem, silom i brutalnošću dođe do vanrednih izbora, smene vlasti, ali je uveren da Čačani takvim ljudima neće dati poverenje.

 

Piše:
Tanjug
06.07.2017. 16:45
Pogledajte više