Han dolazi u Srbiju: Sutra sastanak sa predsednikom i premijerom!

06.06.2017. 17:13
Piše:
Tanjug
Johanes Han / Izvor: Profimedia
Poseta će imati još dva elementa - dolazak na investicionu konferenciju i obilazak radova na Žeželjevom mostu

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han najavio je Tanjugu da sutra dolazi u radnu posetu Srbiji, čiji je cilj da se građanima pokažu konkretni rezultati evrointegracionog procesa.

(UŽIVO) Vučić održava drugi dan konsultacija o premijeru

- Poseta će imati tri elementa - dolazak na investicionu konferenciju, obilazak Žeželjevog mosta odnosno radova na pristupnim deonicama, a zatim ću se sastati i sa predsednikom i premijerom - izjavio je evropski komesar Johanes Han.

Odgovarajući na pitanje da li u Srbiju dolazi sa posebnom porukom za vlasti i građane, Johanes Han kaže da će fokus njegove posete biti da se građanima pokažu "konkretni i vidiljivi" rezultati.

Johanes Han / Izvor: Profimedia

- Ja požurujem sve ljude kako na terenu, tako i ovde u Evropskoj komisiji, jer mislim da je vreme da pokažemo nešto građanima. Oni postaju pomalo umorni zbog uobičajnih ishoda i zaključaka samita. Ovde se radi o konkretnim dešavanjima - poručio je evropski komesar za pregovore o proširenju.

Han je naglasio da očekuje da investiciona konferencija, na kojoj će učestvovati u četvrtak u Beogradu, da podsticaj za stimulaciju, kako privrede i brže implementacije ideje o regionalnom ekomomskom tržištu, tako i celokupnog procesa stabilizacije regiona i napredak u procesu evrointegracija.

Dačić o pregovorima sa EU: NE USLOVLJAVAJTE nas dijalogom sa Prištinom! VUČIĆ je GARANT mira!

Evropski komesar za proširenje Johanes Han iz Beograda putuje u Crnu Goru.

 

Piše:
Tanjug
06.06.2017. 17:13
Pogledajte više