HITNO! Vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova

23.11.2018. 08:00 09:44
Piše:
Tanjug
Albanci / Izvor: Profimedia/ilustracija
Pripadnici ROSU su prilikom upada uhapsile 4 osobe

U toku je vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova.

"Krvnički pretučeni pred članovima porodice" Evo ko su Srbi koji su jutros uhapšeni u Mitrovici (VIDEO)

Pripadnici ROSU u-upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe.

Predsednik Aleksandar Vučić od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije i drugih bezbednosnih službi. U Predsedništvo su stigli ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i Milan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

Podsećamo, Albanski specijalci iz jedinice ROSU sa više od 40 vozila zauzeli su u toku noći strateške punktove u severnoj Kosovskoj Mitrovici i uhapsile dve osobe srpske nacionalnosti.

Kosovo / Izvor:

Pod izgovorom da tragaju za osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, ROSU je upao na sever. Kako javljaju izveštači sa terena, Albanci pokušavaju da lociraju i uhapse Milana Radonjića, koga su albanski mediji, ali i beogradski mediji pod kontrolom Amerikanaca, bez ikakvih dokaza sumnjičili za razna krivična dela.

Kao povod za upad na sever iskorišćen je, verovali ili ne i zahtev prištinskog tužilaštva za saslušanje lidera PSG Saše Jankovića o ubistvu Olivera Ivanovića. Janković, navodno, ima saznanja da se ubice Ivanovića kriju u severnoj Mitrovici.

Kosovo / Izvor: Foto: Informer

Takođe, pobeda Srbije u Interpolu je jedan od ključnih razloga zbog kod Albanci pokušavaju da zauzmu sever.

Stanje na severu je dramatično, situacija se menja iz minuta u minut, a lokalni Srbi se samoorganizuju i spremaju otpor.

Piše:
Tanjug
23.11.2018. 08:00 09:44
Pogledajte više