Hrvati pobesneli zbog vojne vežbe "Vek pobednika", a mi imamo poruku za njih koja će ih spustiti na zemlju: "Drage komšije, mi Srbi..."

11.11.2018. 14:25
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić
Vojna vežba “Vek pobednika 1918-2018“ okarakterisana je u hrvatskim medijima kao pariranje njihovoj vojnoj vežbi “Velebit 18“ i direktna pretnja Hrvatskoj

Iako je naša vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" imala za cilj obeležavanje 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu, iako je imala za cilj odavanje pošte onima koji su živote dali za našu otadžbinu, iako smo njome pokazali da se na dostojan način sećamo naših dedova koji su prošli golgotu kako bi naša zemlja izvojevala pobedu u ratu, Hrvati ni ovaj put nisu mogli da nas ispoštuju već su njihovoj javnosti prikazali da želimo da se takmičimo sa njima.

Kopka ih kakvo nam to TAJNO ORUŽJE stiže: Mediji u regionu BRUJE o vojnoj vežbi "Vek pobednika"

Tekst na portalu večernji.hr / Izvor: Foto: Printscreen/večernji.hr

- Beograd je jednostavno morao da odgovori na iskazivanje hrvatske vojne moći… Politički, jasno je o čemu je reč, jer je Srbija, osim što je hela da kontrira Hrvatskoj, vežbu je održala i zbog napete situacije na Kosovu - piše večernji.hr u analizi jučerašnje vojne vežbe.

I Hrvati došli na "Vek pobednika": Njihovi oficiri gledaju MOĆNU SRPSKU VOJSKU (FOTO)

Dakle u ljubomornom maniru komšije Hrvati izmišljaju razloge zbog kojih smo održali vojnu vežbu.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Činjenica je da je Srbija dominantna u regionu kada je u pitanju vojna oprema, toliko ih je pogodila da su krenuli da izmišljaju da želimo i da ih napadamo, iako je i sam predsednik Aleksandar Vučić više puta isticao da nemamo u planu da krećemo u napade na bilo koga, ali da moramo da imamo čime da se branimo. Hrvate je međutim, pogodilo ne samo što su videli koliko smo nadmoćniji nad njima, već i to što kada Srbija organizuje vojnu vežbu o njoj se priča u celom regionu. Dakle, komšije su ljubomorne što njihovoj vojnoj vežbi niko nije pridavao značaj.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić

PONOS SRPSKE VOJSKE se pokazao u punom sjaju: Moćni "LAZAR" ZAGRMEO i ODUŠEVIO SVE! (FOTO)

Izmišljanju i bezobrazluku hrvatskih medija ovde nije kraj. Oni otvoreno u jednom delu teksta prete predsedniku naše države zveckanjem oružja koje međutim i nemaju.

- Ako, dakle, Vučić i dalje govori o dominaciji u regionu, u Hrvatskoj će to prepoznati i kao pretnju, što će se onda naravno odraziti i na odabir novih vojnih sistema - piše večernji.hr i dodaje da Hrvatima na ruku ide i to što su članice NATO-a.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Dok se mi u Srbiji nismo bavili njihovom vojnom vežbom, niti smo je shvatili kao bilo kakvu pretnju, Hrvati se brinu i za to koliko novca Srbija troši na naoružanje. Razglabaju na temu čija je vojna vežba bila bolja, i pokušavaju da se takmiče sa nama, ali ipak priznaju da je Vojna industrija u Srbiji znatno jača i razvijenija nego njihova.

Vučić poručio: U regionu niko ravan Vojsci Srbije (FOTO)

I dok hrvatski mediji bruje o "Veku pobednika", prete nam i pokušavaju da obezvrede našu dominaciju mi imamo sledeću poruku za njih:

- Drage komšije, nema potrebe da zveckate oružjem, nema potrebe da se ljutite što ste vojno slabiji od nas, nema potrebe da nam pretite, jer mi Srbi se borimo za mir, za stabilnost u regionu. Mi Srbi ne organizujemo vojne parade kako bismo se setili proterivanja ljudi sa svojih ognjišta, niti prolivanja nečije krvi. Mi Srbi, ne pozivamo na rat niti se pozivamo na one koji će u slučaju rata stati na našu stranu. Mi Srbi nećemo krenuti u napad, ali da, mi Srbi imamo čime da se branimo i ponosimo se time!

 

Piše:
Srbija Danas
11.11.2018. 14:25
Pogledajte više