TRAGIČNA ISPOVEST NENADA: Imam SIDU, a lažem druge da je LEUKEMIJA

30.11.2016. 23:10
Piše:
Srbija Danas/Alo!
Čovek plače / Izvor: Profimedia/ilustracija
Zarazila me je devojka koja nije rekla da ima virus i sad izbegavam sve ljude - kaže nesrećni mladić.

Šesto odeljenje Infektivne klinike KCS-a gde se od side leče najteži pacijenti poluprazno je.

Desetak pacijenata leži u svojim sobama. Među njima je i Nenad L. (45) kome je virus napao mozak zbog čega su mu se oduzele desna ruka i noga.

BIZARNO PRAVILO U SRBIJI! Ko upražnjava analni seks, NE MOŽE da daje krv!

- Virus sam dobio od devojke 2001. godine. U trenutku kada smo imali seksualni odnos ona je znala da je inficirana i nije mi rekla. Kasnije sam saznao da je zarazila još dvojicu. Umrla je. Posle šest meseci naglo sam oslabio, gubio sam snagu i imao konstantno povišenu temperaturu. Uradili su mi test. Dok sam čekao rezultate tešio sam se da sigurno nisam HIV pozitivan, a onda je usledio šok! Dobio sam dijagnozu i nastao je pakao. Hteo sam da se ubijem - priča Nenad kroz suze. 

- Nikada od tada nisam bio sa devojkom, nemam prijatelje. U paničnom sam strahu da nekog ne zarazim. Ne želim da se drugom ljudskom biću desi što i meni. Do 2001. godine sam bio konobar u sopstvenom restoranu. Više ne mogu da radim. Kad nisam ovde onda sam u selu sam i tako će ostati do kraja života - kaže. 

momak u bolnici / Izvor: Profimedia/ilustracija

I ostali pacijenti na odeljenju su u teškom stanju jer su u poodmakloj fazi bolesti. 

ISPOVEST MOMKA KOG JE OTAC NAMERNO ZARAZIO HIV-om: Zvali su me "dečak gej" i "dečak sa sidom"

Dr Dubravka Salemović koja leči obolele kaže da je Nenad usamljeni primer dobijanja infekcije jer HiV sada cirkuliše među generacijom pripadnika gej polupacije koji su rođeni između 1985. i 1995. godine.

- Oni su apsolutno obavešteni o svemu. Testiraju se sami, ali ne koriste zaštitu. Oni znaju kako se HIV dobija i prenosi. Rezon im je ili neće to baš mene ili nije to baš tako često. Veruju partneru. Najmlađi pacijent je dete u trećem razredu osnovne škole - priča dr Salemović.

Piše:
Srbija Danas/Alo!
30.11.2016. 23:10
Pogledajte više