Istraga protiv terorista iz ROSU zbog otmice Đurića

24.04.2018. 10:13
Piše:
Srbija Danas/Agencije
ROSU / Izvor: Profimedia
Ispitivanje batinaša počelo na zahtev zamenika ministra unutrašnjih poslova iz Srpske liste Milana Radojevića

Policijski inspektorat lažne države Kosova počeće istragu protiv svih pripadnika specijalne jedinice ROSU koji su učestvovali u otmici direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića 26. marta!

Istraga je otvorena na zahtev zamenika ministra unutrašnjih poslova iz Srpske liste Milana Radojevića.

- Krajem marta sam službeno od Policijskog inspektorata Kosova zatražio da proceni krivičnu odgovornost policajaca koji su učestvovali u toj akciji. Inspektorat je odmah uzeo izjave i činjenice dok je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici nadležno za istragu. Poslednja informacija koju imam jeste da treba da bude održan sastanak predstavnika Inspektorata i tužilaštva s glavnim tužiocem Šućuri Suljom koji će dati dalje smernice kako da se vodi istraga - kazao je Radojević.

Marko Đurić / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Specijalne jedinice otele su 26. marta Đurića u Mitrovici, jer je, kako su tvrdili, uprkos zabrani kosovskih vlasti, došao na Kosovo.

Tog ponedeljka snage ROSU su upale u zgradu Mitrovačkog dvora i uz primenu sile otele direktora Kancelarije za KiM. Tom prilikom povređene su 32 osobe, od kojih pet teže. Marka Đurića su odveli u Prištinu, a potom je nakon saslušanja prebačen u centralnu Srbiju.

Prištinske vlasti su saopštile da je Đurić nelegalno ušao na Kosovo i da je to predstavljalo kršenje zakona, ustavnog poretka i Briselskog sporazuma.

 

Piše:
Srbija Danas/Agencije
24.04.2018. 10:13
Pogledajte više