Opasni planovi britanske službe: Bivši šef MI6 sprema napad na Vučića

05.04.2018. 08:22
Piše:
Srbija Danas/Informer
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Špijun insistirao na sastancima sa Vučićevim saradnicima

Britanska tajna obaveštajna služba MI6 priprema ozbiljan medijsko-politički, a možda i fizički napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nekoga od članova njegove porodice ili bliskih prijatelja. 

Entoni Monkton, bivši šef MI6 i čovek koji i dalje kontroliše ovu službu, prošle nedelje u Beču imao je sastanke sa nekadašnjim Vučićevim saradnicima, koje je detaljno ispitivao o svemu što znaju o predsedniku Srbije. Britanskog agenta posebno je interesovao Vučićev privatni život, pa čak i to šta voli da jede, koja vina pije, koliko vremena provodi sa decom i sa kim se sve i kada druži. 

Aleksandar Vučić / Izvor: Profimedia

Bezbednosni i informacijski stručnjaci upozoravaju da su ove informacije jako opasne i da ukazuju na to da britanci možda čak planiraju atentat na Vučića ili nekoga ko mu je jako blizak.

Prema rečima izvora, britanski špijun je insistirao na sastancima sa bivšim Vučićevim saradnicima. 

- Monkton je u više navrata urgirao da se tajno sastanu, pa su ljudi na kraju pristali kako bi videli šta hoće. Bilo je nekoliko susreta u Beču i Monkton je na svakom postavljao mnoštvo pitanja o Vučićevom privatnom životu. Bilo je tu i tamo zapitkivanja o poslovnim obavezama i rasporedu, ali je Britanca posebno interesovalo šta Vučić voli da jede i pije, koja vina su mu omiljena, kada završava posao i koliko vremena provodi sa decom - prenosi izvor, obaveštajac koji je insistirao na anonimnosti. 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
05.04.2018. 08:22
Pogledajte više