"To je posledica antisrpske kampanje" Uručena PROTESTNA NOTA zbog NAPADA na vaterpoliste u Splitu!

10.02.2019. 15:10
Piše:
Tanjug
Ivica Dačić / Izvor: Profimedia/ilustracija
Otpravniku poslova hrvatske ambasade u Beogradu danas je, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu.

Ministarstvo je saopštilo da je u protestnoj noti izrazilo duboku zabrinutost i razočaranje zbog napada na vaterpoliste "Crvene zvezde".

PISMO KOJE JE ODJEKNULO U BIVŠOJ JUGI: Novinar posle incidenta u Splitu ima PORUKU za sve zvezdaše (FOTO)

Kako se podseća u saopštenju, tu protestnu notu je ranije najavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da je današnji napad posledica antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u hrvatskom društvu.

- Tražićemo tačno utvrđivanje počinilaca, ali i kažnjavanje - rekao je Dačić i dodao da nas mnogo više brine ta atmosfera.

Ukazao je da je ponosan što se tako nešto ne bi desilo, niti se dešava u Srbiji, bez obzira što imamo neslaganja sa Hrvatskom.

- Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti podsticajna za ovakve šovinističke, pa na kraju krajeva i anticivilizacijske postupke - istakao je Dačić.

Da podsetimo, vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu tokom boravka u jednom splitskom lokalu pred utakmicu sa Mornarom. Hrvatski huligani jurili su igrače noževima i šipkama. Ceo slučaj je potresao javnost i Srbije i Hrvatske, a već nekoliko hrvatskih političara se oglasilo, neki čak i nisu osudili napade.

Odgovarajući na pitanja novinara u Vršcu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo na napad hrvatskih huligana na srpske vaterpoliste u Splitu.

- To što bi izbacio žuč i bes zbog tog napada ne bi pomoglo našim momcima. To govori o velikim razlikama na ovim prostorima, jer tako nešto ne bi moglo da se dogodi u Beogradu. Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da shvatimo da bez saradnje nećemo imati budućnost i da će ova moja poruka biti dobro shvaćena u Zagrebu - rekao je Vučić.

VUČIĆEV BES ZBOG VATERPOLISTA "Ovo se nikad ne bi desilo u Beogradu!" Uputio Hrvatima OŠTRU I JASNU PORUKU!

 

Piše:
Tanjug
10.02.2019. 15:10
Pogledajte više