Jeremić otkrio: Osnivačka skupština Narodne stranke 22. oktobra

03.10.2017. 19:53
Piše:
Tanjug
Vuk Jeremić / Izvor: Profimedia
Jeremić je naveo da je verovatno da će on biti na čelu stranke

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić, najavio je danas da će 22. oktobra biti održana Osnivačka skupština Narodne stranke koja će, kako je naveo, biti stranka političkog centra.

Jovanov o predstavljanju Srbije u Njujorku: Jeremić zalud baca otrovne strele

- Narodna stranka će pokušati da premosti neke od podela u našem društvu, pre svega podelu na građansko i nacionalno - kazao je Jeremić za Radio-televiziju Vojvodine.

Greške srpskih političara i kako su proćerdali svetu srpsku zemlju: Od komunista do dosmanlija

Jeremić je naveo da je verovatno da će on biti na čelu stranke, ali da će to ipak odlučiti Osnivačka skupština 22. oktobra.

Vuk Jeremić / Izvor: Profimedia

Narodna stranka je, kako je podsetio, nastala kroz ujedinjavanje sa Narodnim pokretom Srbije Miroslava Aleksića, sa kojim su on i njegovi saradnici imali blisku saradnju.

- U tom procesu ujedinjavanja i ukrupnjavanja izbegli smo birokratske smicalice koje su mogle da nastanu prilikom registracije. Da se išlo u pešačko skupljanje potpisa za Narodnu stranku, u svakom trenutku neko je mogao da promeni ime od tih 117 ili 118 partija koje postoje u Srbiji - naveo je Jeremić.

On tvrdi da će Narodna stranka doneti novi kvalitet u politički život Srbije u vidu ljudi koji su se pokazali u profesionalnom smislu, ali imaju želju da se uključe u politički život. 

Piše:
Tanjug
03.10.2017. 19:53
Pogledajte više