JOŠ JEDNA SKANDALOZNA IZJAVA BAKIRA! Ponovo udario na Srbe: Usledila ekspresna reakcija

23.01.2021. 15:27
Piše:
Srbija Danas
Bakir Izetbegović / Izvor: Profimedia
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u izjavi Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod" vidi vekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje da bi sačuvali imovinu.

Na pitanje da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su "Srbi loš narod", Dodik je rekao da mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA, samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa.

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

"SRBI SU LOŠ NAROD" Bakir udario na našu zemlju u emisiji uživo, obrušio se i na Dodika (VIDEO)

"SRBI SU LOŠ NAROD" Bakir udario na našu zemlju u emisiji uživo, obrušio se i na Dodika (VIDEO)

ULAGANJE U ČIST VAZDUH PRIORITET Ministarka Vujović: Prvi korak - zamena kotlarnica u školama i domovima zdravlja

ULAGANJE U ČIST VAZDUH PRIORITET Ministarka Vujović: Prvi korak - zamena kotlarnica u školama i domovima zdravlja

- Јa ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko - istakao je Dodik.

On je rekao da Izetbegoviću nije mrsko da gospodari Sarajevom u čiji su razvoj decenijama brojni Srbi dali najbolje što su imali, od univerzitetskih profesora do lekara.

Milorad Dodik / Izvor: Profimedia

Dodik je konstatovao da je Sarajevo ličilo na grad najviše zbog takvih Srba, koje je ideologija Bakirovog oca, a koju Izetbegović mlađi sledi, protjerala ili pobila devedesetih godina prošlog veka.

- Moram da priznam da mi nije jasan mazohizam koji Bakir Izetbegović ispoljava ne dozvoljavajući tim istim, kako kaže, lošim Srbima da napuste BiH. Ili Izetbegović ima nameru da mu ostavimo zemlju i kuće a da svi kolektivno odemo odavde. Taj film neće gledati, to se neće dogoditi, jer sve svoje nosićemo sa sobom, svoje kuće, zemlju i Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

Oglasio se i Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da izjava lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koji je nagovestio da Srbe smatra lošim narodom, ne doprinosi stabilnosti regiona.

- Najlakše je uzvratiti istom merom, ali mi smo u Srbiji razgovarali o političkim prioritetima i baš je predsednik Vučić inisistirao da ne odgovoaramo na svakodnevne optužbe, jer Srbiji ne odgovara da dođe do političkog haosa u regionu, već joj odgovara regionalna stabilnost - rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Dodao je da je cilj Srbije da smiruje situaciju, bez obzira na to šta ko misli i kako usmerava svoje izjave.

Ocenio je da postoje ljudi kojima je prošlost jedina budućnost i koji bi izgubili na aktuelnosti kada ne bi pričali na taj način.

- Meni je baš Bakir Izetbegović rekao da najveći problem nastaje kada dođu godišnjice i počnemo da se optužujemo ko kome treba da se izvini. Svako misli da onaj drugi treba da se izvini njemu i tu nastaju sukobi - rekao je Dačić.

Istakao je da "treba da pronađemo način da izađemo iz tog začaranog kruga koji traje 20, 30 godina. "Nemačka, Francuska i Velika Britanije su 20, 30 godina posle Drugog svetskog rata počele da rade na izgradnji EU, a mi se optužujemo za stvari koje sežu i vekovima unazad", ukazao je Dačić.

Istakao je da ne zna kakav je ko narod, ali da zna da "drugi i bolji narod jedni od drugih nemamo", jer vekovima "živimo ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima". Lider SDA Bakir Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Iako nije izričito rekao da su Srbi loš narod, Izetbegović je izjavio da nije uveren u tačnost izreke da "nema loših naroda, već samo loših rukovodstava".

Piše:
Srbija Danas
23.01.2021. 15:27
Pogledajte više