Kada poželite dobru zabavu posetite neki od festivala u Bačkoj Palanci (INFOGRAFIK)

24.11.2017. 18:28
Piše:
Srbija Danas
Bačka Palanka / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Za celu porodicu...

Iako nije toliko veliki grad, Bačka Palanka ima i te kako šta da pruži. Osim mnogobrojnih turističkih atrakcija poput jezera Tikvara, dvorca Dunđerski, Karađorđeva i drugo, ovo mesto nudi i drugačiju vrstu zabave. 

Skoro svakog meseca u Bačkoj Palanci možete prisustvovati nekom od festivala hrane, muzike, pozorišta i sporta, a na vama je da odlučite koji ćete posetiti. 

Na festivalima hrane možete uživati u odličnim štrudlama, pitama, pasulju, ali i odličnom ribljem kotliću, gde se ujedno organizuje i takmičenje, kada se bira najbolji među njima. 

Kako bi se napravila ravnoteža, pored hrane tu su i takoreći "festivali sporta", gde imamo čuvenu rolerijadu, zatim manifestaciju "U svakom telu zdrav duh" i slično.

Ono na šta su Palačani posebno ponosni jeste njihova "muzička i pozorišna scena". Iako nemaju pravo pozorište, redovno organizuju predstave, naročito za najmlađe, koji i sami učestvuju u njima. Kako se ne bi zapostavljala dobra rok, džez i bluz muzika, građani nekoliko puta godišnje mogu da uživaju u najrazličitijem sadržaju. 

Pogledajte samo jedan deo koji vam nudi Bačka Palanka:

Bačka Palanka / Izvor: SD/ilustracija

 

Piše:
Srbija Danas
24.11.2017. 18:28
Pogledajte više