LEGIJINI ČUVARI PROGOVORILI: Kad čuju OVAJ ČUDNI ZVUK svi se ukoče, jer znaju da je to Ulemek nekoga pozdravio!

31.08.2017. 14:21
Piše:
Srbija Danas/Alo
Milorad Ulemek Legija / Izvor: Profimedia
Legija je jedini zatvorenik koji ima kuvara i sam odlučuje šta će da dobije za ručak

Milorad Luković Legija (48), bivši komadant „Crvenih beretki“ i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, osuđen je na ukupno 137 godina robije za više zločina, kao i za atentat na premijera Zorana Đinđića.

RAZGOVOR KOJI SE PREPRIČAVA: Crni Milorade, ne piše ti se dobro - rekao je stražar Legiji koji mu je ODBRUSIO

Horor u Srbiji: Muškarac udario, pa bacio rođaku (22) kroz prozor

Danas u najčuvanijem srpskom zatvoru, tzv. „Alkatrazu“ u Zabeli Luković provodi dane u samici.

Poznato je da se u pismima porodici zeza na račun svog boravka u ovom zatvoru, kao i dam im redovno šalje pozdrave iz „vazdušne banje“.

Milorad Ulemek Legija / Izvor: Profimedia

- Legija je sada smiren i staložen, priča najnormalnije sa stražarima i kuvarima, govoreći im da su već takoreći familija. Kolega iz Centralnog zatvora koji je radio tamo kada se Legija predao priča da mu je stražar na prijemu rekao: Crni Milorade, ne piše ti se ovde dobro! Međutim, Legija mu je odmah odbrusio: Daj, bre jednu cigaru i ne seri! Tamo je bio prepoznatljiv po karakterističnom načinu pozdravljanja – mjaukanju. I dan danas ljudi koji su u kontaktu sa Legijom su opčinjeni njime. Zatvorenici ga pozdravljaju rukom kao komadanta, a to rade čak i neki zatvorski čuvari – prepričava naš sagovornik.

Legija u zatvoru ima svog kuvara, koji iz bezbedonosnih razloga kuva samo za njega. On je jedini čovek u „Alkatrazu“ kome se ručak priprema po narudžbini.

Evo šta se danas dešava sa ženom iz Niša koja je htela da skoči sa 5. sprata zgrade

- Legija svakog dana ima privilegiju da bira ručak za naredni dan! Kuvar mu nabroji tri jela sa menija, a on odluči šta da mu se spremi – kaže naš sagovornik upućen u prilike u ovom zatvoru.

Inače, Albanac Ismail Morina, kojeg Srbija traži zbog krivičnog dela izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje, u slučaju da Hrvatska odobri izručenje najverovatnije će biti pritvoren u zatvoru u Požarevcu. Legija, koji je upoznat sa ovom situaciji poručio je Morini da će se pobrinuti da mu organizuje odbor za doček, kao i da će ga robijaši je*ati čim stigne. 

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
31.08.2017. 14:21
Pogledajte više