SRAMOTA! Kapetan Dragan će OSLEPETI U ZATVORU: Hrvati mu ne daju na operaciju

16.06.2018. 08:09
Piše:
Srbija Danas/ Kurir
Kapetan Dragan / Izvor: Profimedia
Dok čeka prvostepenu presudu

Ratni komandant Knindži Dragan Vasiljković, koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj, već mesecima ima problem sa vidom i tražio je od nadležnih da mu omoguće hitnu operaciju katarakte, ali zasad nije dobio bilo kakav odgovor. Lekari upozoravaju da, ukoliko se ne leči, katarakta može da dovede do slepila.

- Već duže vreme Vasiljković ima problem s vidom zbog katarakte, koju mora da operiše. Uputio je zahtev da mu se to omogući, ali do danas mu to nije dozvoljeno. On bi najviše želeo da to bude urađeno u Beogradu, ali su male šanse da će mu to dozvoliti. Osim toga, on se poslednjih dana žali da mu se mnogo spava, što ukazuje na to da je u depresiji – priča izvor blizak kapetanu Draganu. Takođe, podseća da Vasiljković ima ugrađen stent, kao i da ima probleme sa dijabetesom.

Kapetan Dragan / Izvor: Profimedia

Katarakta možed a ima kobne posledice, upozoravaju lekari.

- Ukoliko se ne leči na vreme, katarakta dovodi do slepila. To je jedna od ozbiljnih očnih bolesti – objašnjava jedan od beogradskih oftamologa.

Inače, Vasiljković čeka odluku po žalbi na prvostepenu presudu kojom je septembra 2017. u Splitu osužen na 15 godina zatvora.

 

Piše:
Srbija Danas/ Kurir
16.06.2018. 08:09
Pogledajte više