KATASTROFA U VRANJU! Blokiran KORIDOR 10, niko ne može dalje, očekuje se pogoršanje stanja

06.01.2017. 13:32
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Vranje / Izvor: Profimedia
Ugroženi životi na cestama

Zbog snažne mećave i snega koji je u višim planinskim selima na području Vranja dostigao visinu od preko 70 santimetara saobraćaj je u totalnom prekidu, a problema ima i na autoputu Koridora 10, autobusi saobraćaju samo do Niša, kažu nadležni.

- Autobusi pođu i vrate se, ovo je stvarno sramota. Autobus je od jutros krenuo za Krivu Feju i u Klisurici se zaglavio i vratio se, za Poljanicu isto, do sela Žapsko takođe je neprohodan put. Traže autobuse, a putevi ne raščišćeni, ne znam šta da vam kažem, neko da reskira nečiji život ne bi trebalo - kaže dispečer na Autobuskoj stanici u Vranju Milivoje Bojković.

JAVIO SE NAČELNIK ZA VANREDNE SITUACIJE: Evo zbog čega je nastao lančani sudar 30 AUTOMOBILA U SRBIJI

Prema njegovim rečima u prekidu je trenutno i saobraćaj na autoputu Koridora 10.

- Imamo informaciju da saobraćaju autobusi do Niša i tu su stacionirani, ne znam tačno gde je prekid, autobusi se vraćaju - navodi Bojković.

sneg u bostonu / Izvor: Profimedia

U Službi za održavanje puteva u vranjskom “Vodovodu” napominju da je situacija katastrofalna na terenu, i da je snežna mećava izazvala brojne probleme I blokirala saobraćaj.

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Milenković, na osnovu obaveštenja Sektora za vanredne situacije i upozorenja iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, naložio je da se preduzmu sve operativne i preventivne mere u cilju zaštite putne i elektronergetske infrastrukture.

HAOS U SRBIJI NE JENJAVA: Žandarmerija upućena na deonicu kod Niša

S obzirom da se i narednih dana očekuju snežne padavine, a da će od petka do ponedeljka jutarnje temperature biti od - 15 do - 7 stepeni, nadležne inspekcijske i komunalne službe stavljene su u stanje pripravnosti.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
06.01.2017. 13:32
Pogledajte više