Majić "cinkario Srbiju" u ambasadama Nemačke i Velike Britanije u vezi poglavlja 23 u procesu pridruživanja EU?!

20.09.2018. 12:11
Piše:
Srbija Danas/Embargo
Miodrag Majić / Izvor: Youtube Printscreen
Sudija Majić je u poslednje dve godine intezivirao kontakte sa inostranim diplomatama u Beogradu?

Sa zapadnim vetrom u leđima, karijera sudije Majića je išla uzlaznom putanjom. Postajao je sve važniji činilac u usmeravanju pravosudnog broda ka Pacifiku. Od 2009.do 2012.godine odlukom Vlade Srbije  zastupao je zemlju pred Međunarodnim krivičnim sudom. Na insistiranje američke ambasade bio je na "nedeljnom kursu za oblikovanje srpskog pravosuđa" u SAD krajem 2015.godine!

Iste godine bio je i deo projekta Fonda za humanitarno pravo i USAID u iznalaženju načina za procesuiranje ratnih zločina izvršenih tokom i u vezi sa oružanim sukobima na tlu Jugoslavije?! Verovatno su razrađivali strategiju lova samo na Srbe… Oni koji su izvršili zločine nad Srbima – mogu i da sačekaju na procesuiranje?! I čekaju…

– U svom okruženju se neprestano hvali dobrim vezama u zapadnim ambasadama, da je miljenik Denisa Kifa, ambasadora Velike Britanije. Tako je 2017.godine bio deo "antisrpske sesije" u organizaciji evroparlamentaraca u sedištu EU u Beogradu u kojima su učestvovali, osim sudije Majića, Luka Knežević Strika ( jedan od lidera "Ne davimo Beograd"), Milan Antonijević, direktor NVO "Komitet pravnika za ljudska prava, JUCOM", osnivač i koordinator NVO "Žene u crnom", Stanislava Zajović, direktor za razvoj programa i informisanja NVO "Fond za humanitarno pravo", Jelena Krstić, novinarka "KRIK-a", Jelena Vasić i drugi… - piše Embargo.

Miodrag Majić / Izvor: Youtube Printscreen

- Sudija Majić je u poslednje dve godine intezivirao kontakte sa inostranim diplomatama u Beogradu. Susreti sa prvim sekretarom u ambasadi Rumunije, zaduženim za pitanja evrointegracije i saradnju sa NATO Alinaem Čokaneom odudaraju od ranijih višegodišnjih aktivnosti sa "spoljnim faktorom" - piše Embargo.

Na sastancima sa diplomatama iz nemačke ambasade u Beogradu "procurile su informacije" o Majićevim kritikama na račun vlasti u Srbiji, o njegovom stavu "da je navodno primetan politički uticaj", kad je u pitanju izbor sudija, tužilaca, ali i usmeravanja istražnih postupaka, pa "javnim kritikama rada pojedinih pravosudnih službenika"… Posebno se žalio da vlada Srbije pruža žestok otpor nevladinim organizacijama koje se bave pravosuđem?!

Isto je Majić ponovio i u ovogodišnjem martovskom susretu sa Fionom, direktorkom za Zapadni Balkan i proširenje u MSP Velike Britanije, tokom jednodnevne posete Srbiji i obilaska svojih "satelita". Sastanku je prisustvovala i šefica političkog odeljenja ambasade Velike Britanije Mejzel Lusi.  U vezi poglavlja 23 u procesu pridruživanja Srbije EU koji se odnosi na pravosuđe, Majić je optužio vladu Srbije da ne preduzima potrebne korake u tom smeru, već da radi suprotno od onoga što je dogovorila sa EU, izražavajući otvorenu sumnju da li Srbija uopšte i želi da ispuni sve potrebne krirerijume?!, navodi Embargo.

Posle svega napisanog nameće se samo jedan jedini zaključak: Zašto se jedan "obični" sudija Apelacionog suda, bloger, TV zvezda, kritičar sopstvene firme, a "poltron onih spolja" toliko zalaže da brod kojim plovi srpsko pravosuđe okrene u sasvim u drugom smeru?

Ko je dr Miodrag Majić da se sa takvom žestinom bori da pravosuđe "skroji po meri svojih šnajdera"? Niti je funkcioner, niti je političar, niti je vođa  jake stranke… Ali je zato lider NVO, koja ima samo jedan jedini zadati zadatak: da srpsko pravosuđe kao fol sačuva od pritisaka politike onih na vlasti, a ustvari treba da obezbedi da nam o svemu opet "tuže i sude evropski mundiri"!

"Ne laje kera sebe radi, nego sela radi"…

Piše:
Srbija Danas/Embargo
20.09.2018. 12:11
Pogledajte više