Majka je u naručju držala bebu, a Albanci su krenuli u napad - Jevtić: Šikaniranje Srba mora da prestane!

31.05.2018. 07:15
Piše:
Tanjug
Kosovo / Izvor: Profimedia
Nova provokacija Albanaca

Potpredsednik tzv. Vlade i ministar za zajedice i povratak Dalibor Jevtić, ocenio je da je incident u kome su u selu Staro Gracko na seoskom igralištu od strane loklanih Albanaca napadnuta deca mlađeg uzrasta opasna provokacija i da je, kako je kazao, još gore to što je u opštem metežu koji je nastao tokom pokušaja da se odbrane deca, u naručju majke povređena i šestomesečna beba.

- Ovo je opasna provokacija na koju se mora odmah odgovoriti hapšenjem i određivanjem adekvatne kaznene mere počiniocima jer su u ovom slučaju poznati policiji. Van svake pameti je provocirati i napadati decu koja ni za šta nisu kriva i koja ničim nisu mogla da isprovociraju ovako nešto - kaže Dalibor Jevtić.

Ističe da je nakon informacije šta se zapravo desilo u Starom Gracku odmah kontaktirao nadležne organe i zatražio odgovornost i policajaca koji su se našli na licu mesta i koji nisu adekvatno reagovali već slučajno ugrozili i bebu koja se našla u naručju majke, upotrebom biber spreja.

- Šikaniranje Srba mora prestati i prosto je nedopustivo ovo što se u selu Staro Gracko dogodilo i ono što se prethodnih dana dešavalo srpskog narodu na Kosovu od blokiranja Srba da posete svoju svetinju u selu Petrič do krađa stoke koje su se desile u selima Bosce i Grizime nadomak Kamenice, a koja je porodicama bila jedini izvor prihoda - rekao je on i napomenuo da se suživot i međusobno poverenje ne grade na ovaj način.

 - Ako mislite da gradimo zajedničku budućnost, incidenti u kojima su Srbi oštećena strana se moraju svesti na minimum, gotovo na nulu, jer oni ničemu ne vode - zaključio je Dalibor Jevtić i rekao da će posetiti Staro Gracko kako bi preostalim Srbima pružio podršku da ostanu na svojim i imanjima jer je cilj ovakvih incidetanta upravo njihovo iseljavanje.

Piše:
Tanjug
31.05.2018. 07:15
Pogledajte više