Milošević je OVIM u Hagu iznenadio sve, a nakon toga mu uskraćena SVA PRAVA

30.07.2017. 15:00
Piše:
Srbija Danas/Srna
Slobodan Milošević / Izvor: Profimedia
Sopstvenu nesposobnost u Hagu pravdali njegovim lošim zdravljem

Advokat Zdenko Tomanović, koji je u Hagu branio bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, tvrdi da je Milošević na suđenju u Hagu iznenadio sve, jer je stavom, nastupom i dobrom odbranom matirao hašku administraciju.

ZAŠTO SLOBA NIKADA NIJE POSETIO OČEV GROB? Otkrivena najveća TAJNA jugoslovenskog predsednika!

- Stotine miliona dolara je utrošeno na suđenje protiv Miloševića i u nastojanju da se u sudnici, pred domaćom i svetskom javnošću, ponizi navodnim dokazima. Ali, desilo se suprotno - rekao je Tomanović.

Prema njegovim rečima, kada je postalo jasno da je suđenje izmaklo kontroli i željenim i zamišljenim efektima, počeli su da poništavaju njegova garantovana prava.

Slobodan Milošević / Izvor: Profimedia

Sramno ponašanje tadašnje države

"Vlasnici pravde u Srbiji" uskraćivali su ono što mu je pripadalo kao građaninu i kao bivšem predsedniku Srbije. Nisu mu date garancije države za puštanje iz Tribunala, niti za odlazak na lečenje. Nije mu dato ni pravo na predsedničku penziju. Na kraju nisu mu dali ni pravo na sahranu sa državničkim počastima kao bivšem predsedniku

 

- Umesto da su doprineli da međunarodna pravda bude simbol poštovanja prava svakog čoveka, oni su sopstvenu nesposobnost pravdali njegovim lošim zdravljem, napadajući Miloševića da sam narušava svoje zdravlje - istakao je Tomanović.

On je naglasio da je Milošević sa gospodskom mirnoćom i intelektualnom superiornošću podnosio pravni vandalizam kojem je bio izložen.

- Sve je to video, kako mi je rekao, kao osvetu i kažnjavanje zato što smo branili svoju zemlju, što nismo dozvolili da NATO zločini ostanu sakriveni, jer smo pomagali svom narodu izvan Srbije i izborili se da stvore Republiku Srpsku - rekao je Tomanović.

Projekat "Drina": Milošević odbio PONUDU FRANCUZA I AMERA koja je mogla da SPREČI RAT?!

On smatra da ni suđenje Miloševiću u Srbiji ne bi bilo ništa bolje, jer se političko distanciranje pretvara u princip da pravda, zakoni i pravo nisu svima dostupni.

Tomanović je naglasio da su "vlasnici pravde u Srbiji" uskraćivali ono što mu je pripadalo kao građaninu i kao bivšem predsedniku Srbije.

- Nisu mu date garancije države za puštanje iz Tribunala, niti za odlazak na lečenje. Nije mu dato ni pravo na predsedničku penziju. Na kraju nisu mu dali ni pravo na sahranu sa državničkim počastima kao bivšem predsedniku. U Srbiji, svaki predmet koji je Milošević vodio je zastareo - rekao je Tomanović.

Piše:
Srbija Danas/Srna
30.07.2017. 15:00
Pogledajte više