Momirović: U čist i ekološki održiv Kruševac uloženo više od 23 miliona evra

31.05.2022. 21:08
Piše:
Srbija Danas
Tomislav Momirović / Izvor: Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Ministar Momirović je istakao da je SR Nemačka ne samo najveći ekonomski partner našoj zemlji već nam ona može biti i uzor kada su u pitanju ekološki projekti koji su ujedno i naš prioritet. 

Kruševac postaje grad uzor po nivou investicija u ekološke projekte. Izgrađeno je centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, investicione vrednosti 14,3 miliona evra, a paralelno je izgrađeno je i 60 km kanalizacione i kolektorske mreže u vrednosti nešto višoj od 9 miliona evra, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na manifestaciji "Upravljanje muljem u tretmanu otpadnih voda- perspektive Srbije i praktična iskustva iz Kruševca" koji u okviru evropske Zelene nedelje zajednički organizuju Grad Kruševac, JKP Vodovod Kruševac i nemačka razvojna banka KFW.

"TAKO MI BOG POMOGAO" Predsednik Vučić se obratio naciji i poslao SNAŽNU poruku (VIDEO)

"TAKO MI BOG POMOGAO" Predsednik Vučić se obratio naciji i poslao SNAŽNU poruku (VIDEO)

N1 PITAO GRAĐANE O PREDSEDNIKU, NAROD PREZADOVOLJAN: Vučić je borac i veliki radnik! (VIDEO)

N1 PITAO GRAĐANE O PREDSEDNIKU, NAROD PREZADOVOLJAN: Vučić je borac i veliki radnik! (VIDEO)

Kompletan govor predsednika Vučića koji svaki građanin Srbije TREBA DA PROČITA!

Kompletan govor predsednika Vučića koji svaki građanin Srbije TREBA DA PROČITA!

Ministar Momirović je istakao da je SR Nemačka ne samo najveći ekonomski partner našoj zemlji već nam ona može biti i uzor kada su u pitanju ekološki projekti koji su ujedno i naš prioritet

- U proteklom periodu uz pomoć bilatelarne saradnje sa SR Nemačkom obezbeđeno je preko 270 miliona evra za prioritetne investicije u 31 gradu u Srbiji - rekao je Momirović.

Sa ministrom  Momirovićem u obilasku radova na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda bili su i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, direktor JKP Vodovod- Kruševac Vladimir Milosavljević, pomoćnik ministra zaštite životne sredine Sandra Dokić, predstavnik delegacije EU u Srbiji Antoan Avinjon, kao i direktor razvojne saradnje u ambasadi SR Nemačke Kristijan Šiling koji je tom prilikom zaključio da je ponosan na sve što je urađeno i da se nemačka razvojna pomoć ovde neće zaustaviti, već će se saradnja i nastaviti. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Kruševac je dobio veliki benefit i postao je zeleni grad koji vodi računa i o zaštiti životne sredine i o tretmanu otpadnih voda na svom području - ovom prilikom rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Događaj se organizuje u okviru EU Zelene nedelje koja će trajati od maja do juna godine sa ciljem promovisanja rezultata pomoći koju Srbiji pružaju Evropska unija i njene države članice u oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan cirkularne ekonomija borbe protiv zagađenja i očuvanja biodiverziteta.

Piše:
Srbija Danas
31.05.2022. 21:08
Pogledajte više