MONSTRUMI! Ramušovi zlotvori BEBI U KOLEVCI ODSEKLI GLAVU, a ocu rekli: Sad imaš meso za ručak

14.01.2017. 11:42
Piše:
Srbija Danas/Informer
Ramuš Haradinaj / Izvor: Profimedia
Jezivi zločini pripadnika OVK

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i ministarka pravde Nela Kuburović poručili su da Srbija ne odustaje od zahteva da nam Francuska izruči ratnog zločinca i bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja.

Haradinaj lično silovao devojčicu 40 sati!

Đurić je, čitajući detalje iz optužnice, otkrio da je Haradinaj lično silovao maloletnu Tafai Nanjimetu u đakovičkom hotelu "Paštrik":

- Haradinaj je naredio da se u podrum "Paštrika" zatvori grupa lica za koje je sumnjao da sarađuju sa srpskim snagama. Tamo su ih Haradinajevi ljudi tukli, zlostavljali, a kad nisu uspeli da od njih iznude priznanje, vršili su nad njima još teže nasilje. Počev od 12. juna 1999. oko 18 časova u više navrata odveli su maloletnu Tafai Nanjimetu u hotelsku sobu, gde ju je najpre Haradinaj tukao po glavi i telu, a potom silovao. Nakon toga su je tukli i silovali i ostali iz OVK, i to neprekidno 40 sati, sve do 14. juna 1999. godine.

Đurić je naglasio da imamo nedvosmislene dokaze o monstruoznim zločinima Haradinajevih terorista, koji su išli toliko daleko u svojim zverstvima da su odsecali glave srpskim bebama!

SRBIJA NEĆE ODUSTATI OD SVOG ZAHTEVA! KUBUROVIĆ: Imamo 30 novih svedoka za Haradinajeve zločine!

- U jednu kuću u Đakovici, u kojoj se krio oštećeni K. A. sa svojom porodicom, upali su naoružani pripadnici OVK i optužili oštećenog da je saradnik srpske policije. Jedan od vojnika OVK pitao ga je: "Šta imate danas za ručak?". K. A. mu je odgovorio da ima prazan pasulj, bez mesa. Vojnik OVK je izvukao pištolj i pucao u dvonedeljnu bebu u kolevci, ćerku oštećenog. Zatim joj je nožem odsekao glavu i rekao njenom ocu: "E, sada imaš meso za pasulj!" - naveo je zgroženi Đurić, i potom se zapitao:

- Da li je odsečena glava dvonedeljne bebe nedovoljan razlog da izruče Haradinaja?! Da li je moguće da neko pušta na slobodu čoveka koji je odgovoran za ubistvo dece kako bi opravdao agresiju na Srbiju 1999?! Da li je moguće da nam prebacuju to što tražimo Haradinaja, a na slobodi su ratni zločinci koji su u Srebrenici vadili oči sudiji Slobodanu Iliću jer istina nije odgovarala međunarodnoj zajednici i CNN?! To je licemerna politika Zapada! - naglasio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da ne prihvata lažnu pravdu, po kojoj su zločini protiv Srba dozvoljeni ako su u interesu velikih sila, dodajući da će Beograd uzvraćati recipročnim merama.

DAČIĆ O PUŠTANJU HARADINAJA: EU valjda ima neke principe

- Kako se Francuska ophodi prema Interpolovim poternicama iz Srbije, tako ćemo i mi prema njihovim. To se odnosi i na Sloveniju, Švajcarsku i druge države koje su iz političkih razloga oslobađale zločince - podvukao je Đurić.

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je Tužilaštvo za ratne zločine proširilo istragu protiv Haradinaja.

- Postoji 30 zaštićenih svedoka čija imena ne smem da otkrijem. Neki od njih su dali i pisane izjave - zaključila je Kuburovićeva.

Piše:
Srbija Danas/Informer
14.01.2017. 11:42
Pogledajte više