NAJNOVIJE UPOZORENJE LEKARA I HIDROMETEOROLOGA: Vodite podjednako računa kada ste u kući i van nje!

09.07.2017. 21:05
Piše:
Srbija Danas/RTS
Beograd / Izvor: Srbija Danas
Ugrožena mogu biti i deca

Hidrometeorolozi upozoravaju na temperature veće od 37 stepeni narednih dana, uz visok, a u nekim gradovima i izuzetno visok nivo UV zračenja. Posebno su ugrožena deca, pacijenti sa vaskularnim problemima i dijabetičari. Najvažnije je izbegavati najjači sunčani udar od 10 do 17 časova.

Sezona kišobrana i kupaćih kostima, dan osmi: Evo kome sutra sleduje kišobran, a kome kupaći!

Saobraćaj večeras pojačan: Gužve na putevima, zastoj na granici!

vrićina / Izvor: Profimedia

Nisu ugroženi samo oni koji provode vreme napolju, već bi i oni koji ostaju kući mogli da osete toplotni talas. Posebno su ugrožena deca, dijabetičari, kardio i cerebralnovaskularni pacijenti. Marija Zdravković, direktorka KBC „Bežanijska kosa“, objašnjava da najviše treba da se paze bolesnici sa anginom pektoris, oni koji su pretrpeli infarkt miokarda ili šlog, dijabetičari...

Zgazio pešaka pa pobegao sa mesta nesreće

vrućina, voda, beograd / Izvor: Profimedia

Ipak, ističe da nema razloga za paniku.

- Osim redovne, dobro dozirane terapije, bitno je da svoje ponašanje usklade sa trenutnim vremenskim prilikama. Najvažnije je da izbegavaju taj direktni najjači sunčani udar, od 10 do 17 časova, kao i da izbegavaju situacije naglog, iznenadnog znojenja kada se ne može brzo nadoknaditi izgubljena količina tečnosti - ističe Zdravkovićeva.

 

Piše:
Srbija Danas/RTS
09.07.2017. 21:05
Pogledajte više