Nakon ZABRANE ulaska u južnu srpsku pokrajinu oglasio se Vulin: Pamtimo zločine, GELERE na deci, sve im pamtimo

26.03.2018. 12:55
Piše:
Srbija Danas/ Informer
Aleksandar Vulin / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll
Ministar ne želi da se povlači zbog provokacija

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica Vučetić. 

Tim povodom ministar Vulin, koji ih od 2013. godine redovno posećuje kaže da se njihovi zločini nikad neće zaboraviti.

ROSU jedinica / Izvor: Foto: Informer

- Jasno je da ih boli istina da malog Borišu nisu ubili, a monstruma nisu želeli da pronađu. Misle da ako meni zabrane da Borišu vidim da će zabraniti i da se setimo zločina i da tražimo istinu. Neće uspeti kao ni do sada, još glasnije i još odlučnije ću pitati i govoriti, ali i delovati. Ne dam im da zaborave na gelere od bombi u Borišinom vratu i uhu njegove sestrice. Ne dam- rekao je odlučno.

Sad ni Vulina ne puštaju na Kosovo! Šiptari ne dozvoljavaju ministru da poseti srpsku decu u Kosovskoj Mitrovici

Zamenik komandira policije tzv. Kosova, Besim Hoti, rekao je ranije da je na sever Kosova upućena interventna jedinica kosovske policije iz istog regiona koja sprovodi "operativni plan" u vezi sa zabranom planiranog današnjeg dolaska srpskih zvaničnika na teritoriju samoproglašene države.

Osim ministru Vulinu, ulazak na Kosovo i Metohiju zabranjen je i Marku Đuriću i Nikoli Selakoviću.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, za sutra je zakazao sednicu Saveta bezbednosti, a jedna od tema biće i dešavanja na Kosovu i Metohiji.

 

Piše:
Srbija Danas/ Informer
26.03.2018. 12:55
Pogledajte više