Ne znate da li vam je NOVA ZDRAVSTVENA KNJIŽICA overena: Evo kako da proverite to jednim potezom

15.08.2017. 14:14
Piše:
Srbija Danas/BKTVNews
Zdravstvena knjižica / Izvor: Srbija Danas
Rešite nedoumicu

Mnogi građani još uvek čekaju da dobiju novu zdravstvenu knjižicu, a oni koji je već imaju kao osnovni problem navode to što za razliku od stare, papirne knjižice, na novoj ne piše datum do kada je overena.

PRE BI IZA REŠETAKA: Srbi kao kaznu biraju ZATVOR umesto društveno korisnog rada!

Godinama nije imao dece, pa otišao kod vračare Vide: Dala mu GUŠČIJE PERO, a evo šta je MORAO DA URADI!

U Domovima zdravlja se ne retko susreću sa situacijom da pacijent dođe na pregled, a kada knjižica prođe kroz sistem, ustanovi se da nije overena. Tada svi dođu u neprijatnu situaciju, jer su mnogi razlozi zbog kojih knjižica nije važeća, a da građani i ne znaju i misleći da je sve u redu, dođu kod lekara.

Bolnica / Izvor: Profimedia

Da ne biste više bili u nedoumici da li će vam medicinska sestra na šalteru reći da vam knjižica nije overena, možete na vrlo jednostavan način to da proverite.

Na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje možete proveriti datum do kog je overena knjižica, datum poništavanja knjižice (ukoliko je poništena), kao i podatak o matičnoj filijali.

Dovoljno je da kliknete na ovaj link koji će vas odvesti na stranicu "način provere isprave o osiguranju" na sajtu RFZO.

Tada u odgovarajuća polja napišete vaš broj zdravstvene knjižice, koji se nalazi na zadnjoj strani knjižice, ispod bar koda, kao i svoj LBO, koji se nalazi na prednjoj strani knjižice. Pritiskom na polje "Pokrenite pretragu" priokazaće se rezultati.

 

Piše:
Srbija Danas/BKTVNews
15.08.2017. 14:14
Pogledajte više