Zašto Đilas brani Stefanovića?

14.05.2021. 12:49
Piše:
Srbija Danas/24 sedam
Đilas i Stefanović / Izvor: Foto: Profimedia/Ilustracija
Veza između Stefanovića i Đilasa seže dosta dalje nego što to javnost zna

Portal Dragana Đilasa "Direktno" krenuo je u otvorenu kampanju pozitivnog promovisanja i branjenja lika i dela Nebojše Stefanovića, piše portal 24sedam. Na pomenutom mediju objavljena je serija tekstova u kojima se trenutni ministar odbrane predstavlja kao „žrtva samovolje jednog čoveka“.

SRAMNA ODLUKA HAŠKOG TRIBUNALA: Sud odbio prigovor odbrane, Karadžić definitivno putuje u Britaniju

SRAMNA ODLUKA HAŠKOG TRIBUNALA: Sud odbio prigovor odbrane, Karadžić definitivno putuje u Britaniju

VUČIĆ I PAHOR POSETILI BEOGRAD NA VODI: Slovenačkom predsedniku predstavio ponos prestonice (FOTO)

VUČIĆ I PAHOR POSETILI BEOGRAD NA VODI: Slovenačkom predsedniku predstavio ponos prestonice (FOTO)

"VAKCINIŠITE SE KOD NAS, IMATE ŠVEDSKI STO" Vučić iznenadio slovenačkog novinara neočekivanim pozivom

"VAKCINIŠITE SE KOD NAS, IMATE ŠVEDSKI STO" Vučić iznenadio slovenačkog novinara neočekivanim pozivom

Za mnoge je verovatno čudno da, odjednom, portal Dragana Đilasa staje u zaštitu jednog visoko pozicioniranog člana Srpske napredne stranke. Međutim, veza između Stefanovića i Đilasa seže dosta dalje nego što to javnost zna.

Krenimo od početka. U februaru su pohapšeni članovi najmonstruoznije kriminalne grupe koja je postojala u našoj zemlji. Članovi te grupe mučili su i sakatili svoje žrtve, poput ustaša u Drugom svetkom ratu, pre nego što bi im oduzeli život. Sečenje ušiju, odsecanje noseva i mnogo toga još samo su neka od metoda koje je primenjivao klan Veljka Belivuka. Pored toga, prema informacijama iz istrage koje su dospele u javnost, oni su zagospodarili narko tržištem i reketirali brojne lokale širom zemlje.

Čak i onim najnaivnijim je jasno da kriminalna struktura tog nivoa nije mogla biti formirana bez pomoći „odozgo“. Podsetimo, sve sve to događalo za vreme ministrovanja Nebojše Stefanovića.

Otkrivanje takve grupe i njihovih veza sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova za svakog ministra policije na svetu bi bio dovoljan razlog da se povuče, ali ne i za Stefanovića.

Da je klupko počelo da se razmotava govori i činjenica da se nedavno otkrilo da je upravo bivši ministar unutrašnjh poslova vratio zaplenjen automobil desnoj ruci Veljka Belivuka – Marku Miljkoviću. Stefanović je tužilaštvu rekao da ne zna ništa o blindiranim vozilima.

– Ako ministar policije nije bio nadležan za tako bitnu stvar koja se obavlja unutar resora ja ne bih dalje komentarisao – rekao je Branislav Tapušković, advokat bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića.

Pored svega, Đilasov portal staje u odbranu bivšeg ministra policije.

– Sve ovo podseća na vremena komunizma i fašizma kada su tako kretali zahtevi koji su one protiv kojih su sprovedeni često koštali i glave – piše Direktno.

Samo nije jasno na čije se glave misli. Da li govore o glavama koje je sekao klan Veljka Belivuka?

Na udaru i Đukanović

Tu se pomenuti portal nije zaustavio. Oni su u jednom od tekstova napali i člana predsedništva SNS Vladimira Đukanovića.

– Pošto nisam član opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član predsedništva i glavnog odbora stranke i ujedno sam narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i ko je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog gradskog odbora SNS Beograd sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika gradskog odbora SNS Beograd – napisao je na Fejsbuku Đukanović.

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Ova njegova izjava bila je dovoljna da "Direktno" fabrikuje priču o navodnom obračunu između Vučića i Stefanovića.

– Možda sam ja, kako Đilasov portal “Direktno” piše glasnogovornik Aleksandra Vučića. Eto, neka im bude. Bila bi mi čast da je tako. Ipak, po Đilasa i njegov portal je žalosno što su oni postali megafon lažnih navijačkih grupa, čitaj mafije, kao i još uvek aktuelnog predsednika gradskog odbora SNS Beograd – napisao je Đukanović na svojoj Fejsbuk stranici.

       

Piše:
Srbija Danas/24 sedam
14.05.2021. 12:49
Pogledajte više