NEZAPAMĆENO NASILJE HRVATSKIH VLASTI Kapetan Dragan zamalo OSLEPEO u zatvoru

01.09.2018. 07:13
Piše:
Srbija Danas/ Informer
Dragan Vasiljković Kapetan Dragan / Izvor: Profimedia
Neviđene muke

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetna Dragan, gotovo je oslepo u hrvatskom zatvoru zbog višemesečnog odlaganja operacije katarakte!

Kako se saznaje, Vasiljkoviću se pre četiri meseca katarakta pojavila na jednom oku, ali se zbog nereagovanja zatvorskih lekara vrlo brzo proširila i na drugo oko.

- Kapetanu Draganu je vid zamućen na oba oka. Međutim, niko ga i dalje ne šalje na operaciju . Ovim zapostavljanjem mu je narušena životna i radna sposobnost. Zatvorski lekari namerno ugrožavaju njegovo zdravlje – objašnjava izvor blizak Vasiljkovićevoj porodici.

Kapetan Dragan / Izvor: Profimedia

Ova saznanja potvrđuje je i Goran Cvetić, Vasiljkovićev branilac, koji ističe da su za sve krivi loši uslovi u pritvoru.

- Tačno je da je mom klijentu vid značajno oslabljen, ali da uprkos tome on još uvek nije operisan. Lekari su mu dosad samo širili zenice, ali to je u ovom slučaju nedovoljno. Osim toga Vasiljković je doživeo i srčani udar u avgustu 2016. godine i ugrađen mu je stent. Tom prilikom mu je dijagnostifikovan i dijabetes. Očigledno je da mu se zdravlje pogoršava, a da boravak u zatvoru može samo još više da mu šteti.

Piše:
Srbija Danas/ Informer
01.09.2018. 07:13
Pogledajte više