NIKOLIĆ: Ako na KIM ne bude ZSO - nema više razgovora

05.01.2017. 15:56
Piše:
Tanjug
Tomislav Nikolić / Izvor: Profimedia
Bezbednost predsednika Srbije na KiM pod znakom pitanja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio pred odlazak na Kosovo i Metohiju, gde će sutra provesti Badnji dan sa Srbima u Štrpcu, da će biti bezbedan koliko i Srbi koji živi u pokrajini.

Nikolić je, takođe, rekao za Sputnjik da ako nema Zajednice srpskih opština, nema ni dijaloga.

"Srbija nikada neće priznati nezavisnost ''Kosova'' i učiniće sve da ta veštačka tvorevina koju podržavaju i na njoj besomučno insistiraju neke države sa Zapada i neke islamske države, ne postane članica UN", poručio je Nikolić.

OŠTAR ODGOVOR NIKOLIĆA: Ne pristajem na ucene Izetbegovića!

Predsednik Srbije kaže da Beograd razgovara sa privremenim institucijama u Prištini u želji da svim građanima Kosova i Metohije, prvenstveno Srbima, obezbedi bolji život i potpunu bezbednost.

"Zbog toga smo privremenim institucijama, kao suštinskoj autonomiji, prepustili veliki broj nadležnosti, u skladu sa Ustavom i Rezolucijom SB UN 1244. Ako nema Zajednice srpskih opština, nema ni daljih razgovora. Najveći broj nadležnosti prepuštenih Prištini, mora da bude prenet na ZSO", naveo je Nikolić.

Administrativna linija Merdare / Izvor: Profimedia

On kaže da je to uslov za dalje pregovore, kao i da je to potpisano i garantovano Briselskim sporazumom.

Nikolić ističe da će "ako i kada pređe Merdare" biti bezbedan na Kosovu i Metohiji, toliko koliko su bezbedni Srbi koji tamo žive.

MOGUĆ ATENTAT NA NIKOLIĆA! Sirijski terorista sa KiM pretnja po bezbednost srpskog predsednika

"Dužan sam i hoću da sledim njihovu sudbinu. Ako bih, kao predstavnik svih građana, ignorisao tu obavezu, Srbija bi nosila težak greh i teret za sva vremena“, naglasio je Nikolić.

Piše:
Tanjug
05.01.2017. 15:56
Pogledajte više