NOVI ČUVARI SRPSKOG NEBA: Ovo je šest migova koji nam stižu od Rusa! (FOTO)

21.12.2016. 17:05
Piše:
Srbija Danas
ruski migovi / Izvor: Foto: Informer
Migovi su u punoj borbenoj gotovosti i na tržištu vrede najmanje 150 miliona evra.

Premijer Aleksandar Vučić danas je u Moskvi i sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom potpisao je ugovor o isporuci šest "migova", ali i sporazum o kupovini raketnog sistema "buk M2".

Migovi su u punoj borbenoj gotovosti i na tržištu vrede najmanje 150 miliona evra, a Srbija plaća samo njihov remont od 20 miliona evra. Izbor migova direktno sa ruskih vojnih aerodroma, bio je poveren najboljim srpskim pilotima i stručnjacima Vojske Srbije.

OVO SU SRPSKI MIGOVI: Vučić u Moskvi pored novog čuvara srpskog neba (FOTO)

Reč je o odličnim borbenim avionima koji su sve do trenutka odabira bili u svakodnevnoj operativnoj upotrebi ruske vojske. Nekom se cifra od 20 miliona evra za remont može učiniti velikom, ali treba znati da je puna cena remonta čak 45 miliona. Cena koju ćemo mi platiti je znatno manja jer je za Srbiju u remontnom zavodu urgirao lično ruski ministar Šojgu.

migovi / Izvor: Srbija Danas

Rusi su spremni i na "ogroman" popust i za raketni sistem "buk".

Cena tog sistema ne tržištu iznosi oko 350 miliona evra, a Moskva je spremna da to petostruko spusti. To bi značilo da će Srbija za oko 70 miliona evra dobiti PVO sistem zbog kog su Amerikanci prestali s preletima u Siriji.

Piše:
Srbija Danas
21.12.2016. 17:05
Pogledajte više