OBAVEŠTAJCI OTKRIVAJU: Hiljade ŠPIJUNA ROVARI PO SRBIJI, infiltriraju se u SVAKI DEO DRUŠTVA

09.11.2018. 22:14
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Srbija je već decenijama jedno od žarišta svetske špijunaže, a najaktivnije su američke, britanske i francuske obaveštajne službe. Od svih njih ističu se CIA i MI6.

Ljuban Karan, penzionisani pukovnik nekadašnje Kontraobaveštajne službe JNA, objašnjava da strani špijuni ovde rade na podrivanju bezbednosti države, žele da utiču na izbore, ali i da dovedu pogodne ličnosti na ključna mesta u državi, odnosno da protežiraju određene ličnosti na državne pozicije ili poslove koji ima donose moć uticaja na politiku države... Bave se takođe i kompromitacijom ličnosti koje im ne odgovaraju.

JOŠ JEDAN PODMUKLI PLAN ALBANACA: Prete monasima na Kosovu i Metohiji deportacijom!

Prema nekim zapanjujučim procenama u Srbiji deluje i do 60 stranih obaveštajnih službi, među kojima je veliki broj onih koje nas bezbednosno ugrožavaju.

Špijun / Izvor: Profimedia/ilustracija

- U ovom trenutku, to su sigurno obaveštajne službe zemalja NATO. Vodeće su američka CIA i DIA i britanski MI6, koji na balkanskom prostoru imaju ulogu koordinatora, pa u svoje akcije uključuju sve službe novoprimljenih članica. Hrvatska i albanska su jake i nimalo nisu za potcenjivanje, a Amerikancima i Britancima služe kao pouzdan oslonac na Balkanu. Bez njih nema ozbiljnijih akcija na prostoru Srbije i republike Srpske – tvrdi Karan i napominje da moćne službe uvek upošljavaju i male lokalne službe, poput crnogorske, čiji operativci zbog poznavanja metodologije i ljudi predstavljaju dobru podršku za operaciju protiv Srbije.

NATO I DALJE UBIJA: I posle 19 godina SRBI UMIRU zbog osiromašenog uranijuma, brojke su UŽASAVAJUĆE

Bivši operativac Božidar Spasić kaže da se strane agenture u Srbiji bave i različitim sabotažama koje imaju za ciljda uruše određene delove sistema. On upozorava da je Srbija trenutnoi jedno od žarišta špijunaže, pre svega zbog situacije na KiM i drugih bezbednosnih izazova.

CIA / Izvor: Profimedia

- Ima i nekoliko hiljada agenata koji svakodnevno rovare po Srbiji i budno posmatraju šta se događa u političkom, vojnom i ekonomskom smislu. Ima aktivnih agenata, spavača koji se po potrebi aktiviraju, ali i krtica, koje imaju pojedinačne zadatke – objašnjava Spasić.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
09.11.2018. 22:14
Pogledajte više