Istorijski uspeh i priznanja za Srbiju u Davosu: Vučić poručio - Po pitanju ekonomije možemo da BUDEMO VELIKI OPTIMISTI

25.01.2018. 20:16
Piše:
SrbijaDanas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Rade Prelić
Našoj zemlji je priznato to što nije imala problema sa ekonomskim reformama zahvaljujući odgovornosti i ozbiljnosti naroda

Svetski ekonomski forum (WEF), koji se održava u švajcarskom zimskom odmaralištu Davosu, okupio je i ove godine svetske lidere i političke i ekonomske elite, u uslovima geostrateških podela na više frontova, a ispred Srbije na forumu učestvuju predsednik Aleksandar Vučić i premijerka, Ana Brnabić.

Oni su već imali niz važnih sastanaka sa najvećim svetskim zvaničnicima, a predsednik Vučić ne krije oduševljenje dobim utiskom koji je naša zemlja ostavila.

Aleksandar Vučić kaže da je u Davosu priznato to što Srbija nije imala problema sa ekonomskim reformama zahvaljujući odgovornosti i ozbiljnosti našeg naroda.

Johanes Han i Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Informer

Aleksandar Vučić je rekao da je u Davosu govorio o ekonomskim reformama u Srbiji.

- Danas sam pred Kristin Lagard govorio o tome, i ona je govorila o takvim stvarima, na dva skupa koja su zatvorena. Pričali smo o tome šta smo uspeli da uradimo, i o smanjenju deficita, o tome da imamo suficit već dve godine u budžetu, do smanjenja nezaposlenosti, do najvećeg rezultata u dovođenju stranih direktnih investitora, ubedljivo većeg u odnosu na ostale na Zapadnom Balkanu zajedno, čak trostruko većem nego što ima Hrvatska ili Bugarska, kao članice Evropske unije - rekao je Vučić.

Vučić u Davosu jasan: Ako kažete da SRBIJA mora da prizna Kosovo, onda HVALA DOVIĐENJA

Vučić je istakao da su to dobre stvari i da, što se ekonomije tiče, možemo da budemo optimisti.

Onda se, kaže, dođe do toga da vam kažu da ste to mogli da uradite u jednom stabilnom ambijentu, ambijentu mira, a pitanje je šta ćemo sa Prištinom, u daljim razgovorima je šta će biti u Bosni i Hercegovini, šta će biti u celom regionu.

Vučić sa Makronom u Davosu: Kraći razgovor na Svetskom ekonomskom forumu

- Kada doćete do toga, onda vidite koliko smo danas vremena uložili, ne bih rekao utrošili, u razgovore o našoj političkoj budućnosti. Ti razgovori nisu laki ni sa gospodinom Tačijem, ni sa gospodinom Ramom, iako u mnogo čemu imamo saglasnost, ali po ključnom pitanju - pitanju Kosova i Metohije nemamo saglasnost- rekao je Vučić.

Naveo je da se u Davosu o istim temama razgovaralo i na zatvorenim sastancima.

 

Piše:
SrbijaDanas
25.01.2018. 20:16
Pogledajte više