Održan novi protest lidera i simpatizera Saveza za Srbiju

16.01.2019. 19:30
Piše:
Srbija Danas
Protesti / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Još jedan protest simpatizera i lidera Saveza za Srbiju počeo je večeras oko 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

Na večerašnjem skupu, obratio se glumac Branislav Trifunović, a zatim su okupljeni građani krenuli u protestnu šetnju od Platoa, preko Terazija, do Slavije, Bulevarom oslobođenja do Hrama Svetog Save.

Protestnoj šetnji su se pridružili i pojedni lideri opozicije, poput Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Saše Radulovića. Prisutan je i bivši predsednik DS Dragan Šutanovac.

Protesti / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Protest je organizovan povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića. Milena Ivanović, udovica ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (GI SDP), najavila je da neće učestvovati u ovom skupu, jer ne želi da se smrt njenog supruga politizuje.

Podsetimo, prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista. Opozicija je pokušala da plasira priču da su protesti spontani i građanski, ali se ispostavilo da protesti imaju organizatore, a da ti lideri opozicije pozivaju ljude da učestvuju u protestima.

Piše:
Srbija Danas
16.01.2019. 19:30
Pogledajte više