ODUŠEVIO PRISUTNE: Ambasador Kine na FRULI koju mu je poklonio Vučić odsvirao NAJTUŽNIJU SRPSKU PESMU

24.09.2018. 19:34
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll
O Srbima misli sve najbolje

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang je danas, na proslavi Dana Narodne Republike Kine, na fruli koju mu je poklonio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odsvirao dve pesme, od kojih je jedna "Tamo daleko".

- Kada sam od predsednika Vučića dobio frulu, dugo sam mislio šta ću sa njom. Trudim se da naučim da sviram i za sada znam dve pesme - rekao je ambasador koji je, osim "Tamo daleko", odsvirao i jednu kinesku pesmu iz svog kraja.

Pre nego što je odsvirao "Tamo daleko", ambasador je rekao da je to pesma o jednoj lepoj zemlji u kojoj živi miroljubiv narod koji voli mir i u kojoj su svi spremni da za slobodu daju svoje živote.

Ambasador je rekao da Kinezi vole srpski narod i poručio Vučiću da će frulu koju mu je poklonio ostaviti svom sinu.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović
Obeležen Dan Narodne Republike Kine

Li Mančang organizovao je danas prijem u ambasadi povodom 69 godina Dana Narodne Republike Kine kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici Vlade Srbije.

- Danas slavimo Dan Narodne Republike Kine i veliku istorijsku posetu predsednika Aleksandra Vučića našoj zemlji - rekao je Li i podsetio da je tokom te posete potpisano 12 sporazuma u ukupnoj vrednosti od tri milijarde američkih dolara.

Naveo je da je kinesko-srpska saradnja od infrastrukturne prešla na industrijsku i izrazio zadovoljstvo što je predsednik Kine Si Đinping obećao da će ponovo doći u Srbiju i što je pozvao Vučića da u aprilu ponovo poseti Kinu.

- To se retko dešava - rekao je ambasador i podsetio da je Vučić taj poziv dobio odmah nakon Putina.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll

Li je podsetio da se prvog oktobra 1949. godine "rodila nova Kina" i da od tada ta zemlja "stoji na svojim nogama i sprovodi nezavisnu i samostalnu politiku".

On je podsetio i da su 1978. godine počele reforme, te da se od tada Kina otvorila prema svetu i napreduje krupnim koracima.

- Pre sedam godina, na 18. kongresu Komunističke partije Kine naš predsednik Si Đinping je izabran za predsednika te partije. Kina je ušla u novo doba - socijalizam sa kineskom bojom. Kinezi hoće da ostvare svoj veliki san - san obnove kineskog naroda - rekao je ambasador.

On se zahvalio prijateljima, a posebno Srbiji na podršci koju pruža Kini.

 

Piše:
Tanjug
24.09.2018. 19:34
Pogledajte više